Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rheborg i uppsättningen av "En man som heter Ove"

Publicerad: 22 september 2014, 08:24

Fredrik Backmans bok "En man som heter Ove" sätts upp som scenföreställning på Rival. Huvudrollen kommer spelas av Johan Rheborg.


Ämnen i artikeln:

Johan RheborgFredrik Backman

I januari har scenföreställningen "En man som heter Ove" premiär på Rival i Stockholm. Boken är skriven av Fredrik Backman som även varit krönikör för bland annat Metro och Helsingborgs Dagblad. Debutboken toppade försäljningslistorna som pocketbok under 2013 i Sverige och har sålts till över 30 länder. Huvudrollen i föreställningen kommer spelas av komikern och skådespelaren Johan Rheborg.

– Johan Rheborg har satt en allvarlig buckla i hela min syn på humor. Mitt sätt att dra ett skämt har ett "före" och ett "efter" vissa personer, och det här är en sådan person. Om Johan Rheborg hade frågat mig om han fick sätta upp något som jag har skrivit på scen och jag hade tackat nej så hade mitt 14-åriga jag byggt en tidsmaskin och rest 19 år framåt i tiden och slagit ihjäl mig, säger Fredrik Backman i ett pressmeddelande.

Föreställningen har premiär den 30 januari 2015 på Rival i Stockholm och biljetterna släpps nu på torsdag.

– Jag har länge sökt efter material som jag skulle kunna göra en enmansföreställning av och när jag läste boken om Ove kände jag direkt att jag hade hittat min historia. Den är komisk, tragisk, smart och dessutom angelägen. Jag är stolt över att få förtroendet av Fredrik Backman att göra detta. Den som vågar vinner! säger Johan Rheborg i ett pressmeddelande.

Föreställningen regisseras av Emma Bucht ("Gregorius", "Rain Man") och manus är skrivet av Marie Persson Hedenius som bland annat arbetat för Uppsala Stadsteater och Riksteatern.

Susanna Sköld

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.