Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rik på humor

Publicerad: 28 november 2011, 14:46

Mårten Andersson.

Foto: Maximilian Borovic.

Mårten Andersson är rik – på humor. Nu ska han utveckla sitt varumärke Raw Comedy Club i nya nischer. – Humor är ett oslagbart vapen som kan appliceras på så otroligt många grejer, säger han till Dagens Industri.


Efter karriären som tv-programledare startade Mårten Andersson Raw Comedy Club 2004. För några år sedan blev Sony Music Entertainment delägare. Men nu har Mårten Andersson återtagit makten över varumärket, skriver Dagens Industri.

I kväll är det premiär för femte säsongen av Raw Comedy Club på Kanal 5 och i februari är det dags för en tredje Sverige-turné.

Med sitt produktionsbolag Knakelibrak ska Mårten Andersson locka kunder från andra bolag och göra tv, webb, företagsevenemang samt tv- och radioreklam.

– Jag har ett unikt nätverk, både i Sverige och utomlands, och är redo att att utveckla varumärket i nya nischer. En sak är klar: Knakelibrak Produktion kommer att vara väldigt aggressivt, det vill säga sno kunder från andra, säger han till DI.

Mårten Andersson tjänar runt 55 000 kronor i månaden men vill inte gå in på hur rik han har blivit på humorn hittills.

– Tillräckligt för att kunna leva gott och utveckla en långsiktigt lönsam verksamhet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.