Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Riksdagsledamöter har spelproblem”

Publicerad: 14 november 2008, 12:19

I det senaste numret av Riksdag & Departement annonsera Ladbrokes. Annonsen har som syfta att påverka riksdagsledamöterna i spelfrågan. Men nu har annonsen blivit en fråga för riksdagsstyrelsen.


Annonsen publicerades i senaste numret av Riksdag & Departement.

Tidningen Riksdag & Departementet har en gång tidigare haft en annons för ett utländskt spelbolag. I senaste numret var det dags igen. I annonsen skriver Ladbrokes vd Lasse Dischmann bland annat att 314 ledamöter av riksdagen spelar regelbundet. Två spelar så mycket att det är att betrakta som sjuka. Detta trots att det är en hårt reglerad marknad där inga utländska aktörer får verka.

Annonsen har fått den socialdemokratiska riksdagsledamoten Lars Wegendal att se rött. Han har skrivit till riksdagsstyrelse och kräver åtgärder mot tidningen, som får 4 miljoner per år.

Nils Funke, chefredaktör på tidningen tar dock kritiken med ro.
– Jag kan inte förstå hur den annonsen skulle kunna främja spelande. Ladbrokes argumenterar för sin sak inför spelutredningen. Men vi har ofta opinionsbildande annonser.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.