Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Riskkapitalister köper in sig i Mediaplanet för halv miljard

Publicerad: 26 augusti 2016, 05:56

Richard Båge, huvudägare i Mediaplanet.

Contentbolaget Mediaplanet får nya huvudägare, flera anmälningar mot ifrågasatt bok och Facebook gör det enklare att sända live. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookYoutubeMediaplanet

Riskkapitalister köper in sig i Mediaplanet för halv miljard
Finansmannen Olof Stenhammar, Insplanet-grundaren Daniel Soussan och en rad andra minoritetsägare säljer sina andelar i contentbolaget Mediaplanet. Köpare är riskkapitalbolaget Priveq. Enligt Dagens Industri landar köpesumman kring en halv miljard kronor. Grundaren Richard Båge minskar sina 30-procentiga andel men blir kvar som ägare tillsammans med Rustan Panday och bolagets ledning.
– Vårt mål är att utveckla Mediaplanet på lång sikt. Vi tror att ompositioneringen till ett nytt kunderbjudande med digitalt fokus kommer vara väldigt attraktiva på de marknader där Mediaplanet agerar i dag och ser även möjligheter i nya marknader framöver, säger Mats Hjerpe, investeringsansvarig på Priveq Investment till DI.

I fjol omsatte Mediaplanet cirka en halv miljard och gjorde en vinst före skatt på 55 miljoner kronor. 90 procent av intäktera kommer utanför Sverige.

Chefer på Se og Hør döms för kändisövervakning
Danska Se og Hør hade under perioden 2008 till 2012 tillgång till kändisars kortbetalningar. Uppgifterna började dock komma fram redan för tio år sedan och härvan har sträckt sig hela vägen upp till Aller Medias högsta ledning. Bland de som anmält tidningen finns skådespelaren Mads Mikkelsen och statsminister Lars Løkke Rasmussen. Nu döms en tidigare nyhetschef och en redaktionschef till villkorligt fängelsestraff och samhällstjänst för sina roller i härvan. Aller Media tvingas också betala 10 miljoner danska kronor, skriver Politiken.

Ifrågasatt bok om kvantfysik anmäls
Boken "Livet med kvantfysiska glasögon" har fått hård kritik i veckan efter DN:s granskning av tveksamheterna i det pseudovetenskapliga innehållet. Nu har minst tre personer anmält den till konkurrensverket, skriver tidningen.
"Boken torde vara harmlös om det endast var vidskeplig självhjälp av den vanliga sorten. Problemet är att man försöker marknadsföra boken som 'vetenskaplig'" skriver en av anmälarna.

Fjärde säsongen av "Bron" blir den sista
Den populära svensk-danska tv-serien Bron kommer med sin sista säsong våren 2018, skriver Expressen. Det bekräftar DR:s dramachef Piv Bernth:
– Det är den sista säsongen som det ser ut i dagsläget. Rent manusmässigt och historiemässigt siktar vi på ett riktigt avslut, alltså ett slut på serien i och med säsong 4.

Youtube jobbar på Facebook-utmanare
Den Googleägda videoplattformen arbetar på en ny tjänst kallad "Backstage" som kan komma att utmana Facebook och Instagram. Det rapporterar Venture Beat. Lanseringen väntas ske mot slutet av året. Användarna kan bland annat dela bilder, texter och länkar med sina prenumeranter.

Så promotar Facebook livevideo
I den senaste versionen av Facebook-appen är en särskild knapp för "live" placerad högst upp i vänstra hörnet, synlig för alla användare. Knappen har ersatt "status" som tidigare fanns där. Genom ett enkelt tryck går det nu att sända ut direkt till alla vänner. Skiftet visar hur mycket fokus Facebook lägger vid livevideo, skriver Adweek.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FacebookYoutubeMediaplanet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.