Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Robert Brännström lämnar KIT – Jenny Agö ersätter

Publicerad: 16 november 2018, 15:38

Robert Brännström och Jenny Agö

Foto: Pressbild / Magnus Bergström

Medgrundaren Robert Brännström väljer att lämna KIT och rollen som chefredaktör efter fyra år. Den prisebelönta journalisten Jenny Agö ersätter som redaktionell chef.


Ämnen i artikeln:

KITPeder BonnierRobert BrännströmFredrik Strömberg

För fyra år sedan startade Peder Bonnier, Fredrik Strömberg och Robert Brännström KIT-verksamheten. I början av sommaren skedde en stor omorganistan på KIT när man styckade upp bolaget i två delar – en mediebyrå med fokus på content och ett teknikbolag som jobbar med storytelling-plattformen Story Engine.

Nu meddelar chefredaktören Robert Brännström att han lämnar sin roll i bolaget.

– Jag tror väldigt mycket på den fokusförflyttning som vi genomfört på KIT och allt pekar åt rätt håll. Både teknikbolaget och mediebolaget har kunnat samla krafterna och göra enorma framsteg under hösten, men under denna process har jag samtidigt kommit fram till att det är dags för mig att gå vidare mot nya utmaningar, säger Robert Brännström i en kommentar.

Robert Brännström kommer dock att kvarstå som aktieägare i KIT. Jenny Agö, som förra året nominerades till Stora Journalistpriset för sitt arbete med KIT Sport, ersätter i rollen som redaktionell chef.

– Det känns självklart otroligt kul att få det här förtroendet. Planen är att fortsätta göra riktigt vass journalistik och berätta de mest engagerande historierna i nya, banbrytande format för sociala kanaler, säger Jenny Agö.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.