Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Robert Gustafsson hoppar av Filip & Fredriks film

Publicerad: 22 maj 2017, 13:08

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Foto: Wikimedia Commons

UPPDATERAD. Filip Hammars och Fredrik Wikingssons kommande film "Tårtgeneralen" drabbas av ett tungt avbräck. Huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson hoppar av "då filmmanus inte nått upp till en tillfredställande nivå".


Ämnen i artikeln:

NexikoFredrik WikingssonFilip och FredrikFilip HammarRobert Gustafsson

Medieduon Filip & Fredrik är mitt uppe i arbetet med filmatiseringen av sin bok Tårtgeneralen. Huvudrollen 'Hasse P' skulle ha spelats av Robert Gustafsson. Han har dock valt att hoppa av eftersom han inte anser att manuset håller måttet.

"Robert låter hälsa att det är med vemod han fattat detta beslut eftersom boken är en favorit och att historien om excentrikern Hasse P/Tårtgeneralen ligger honom varmt om hjärtat", skriver hans manager i ett pressmeddelande enligt Expressen.

"Robert önskar produktionen all lycka och har inga ytterligare kommentarer" står det avslutningsvis.

Tårgeneralen har fått åtta miljoner kronor i stöd av Svenska Filminstitutet för att genomföra produktionen. Inspelningen var först planerad att ske under hösten 2016, men flyttades senare fram till våren 2017. Vem som kommer att spela Hasse P istället för Robert Gustafsson är oklart.
– Vi har alltid intresserat oss för excentriker i samhällets periferi. De trummar på i det tysta och plötsligt händer någonting. Eller så händer inget alls. "Tårtgeneralen" är en varm, kanske bedårande hyllning till människor som gör saker, sa Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i samband med att planerna blev offentliga.

Uppdatering: Senare på måndagen blev det officiellt att Mikael Persbrandt tar över huvudrollen i filmen. I ett Instagram-inlägg ifrågasätter han Gustafssons utspel (se nedan).

Apropå #tårtgeneralen , jag hörde att nån tyckte manuset "inte höll tillräcklig nivå "?! Jag kan konstatera, att denna historia om den svenska småorten , dess befolkning och deras drömmar och den alldeles förtrollande Hasse P med sin sorg och sitt vemod och sin kamp för livet, trollband mig för tre år sedan . Nu har vi äntligen tid att filma den,- jag, Filip o fredrik o medspelare o team. Tjoho! Biopremiär vintern 2017/2018.Ett inlägg delat av Mikael Persbrandt (@mikaelpersbrandtofficial) Maj 22, 2017 kl. 12:53 PDT

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.