Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Robert Jonsson vd för nya LO Mediehus

Publicerad: 22 december 2014, 16:54

Robert Jonsson

Foto: Södermanlands Nyheter

Robert Jonsson blir vd för LO Mediehus. Han har därmed tackat nej till tjänsten som ny vd för de tre mediehusen i EK-koncernen. ”De skötte kommunikationen så dåligt”, säger han om EK-koncernen.


Ämnen i artikeln:

Södermanlands NyheterPeO Wärring

Robert Jonsson blir vd för nya LO Mediehus där fem fackliga tidningar ingår; Kommunalarbetaren,  Arbetet, Sekotidningen, Handelsnytt och Fastighetsfolket.

- Det ska bli en spännande resa. Jag ska göra sådant som jag tycker jag är bra på; frigöra resurser genom produktion och omorganisation och samordna tryckningar. Sen ser jag att de har låga annonsintäkter, där borde man kunna göra något, säger Robert Jonsson, som i dag är vd för fyra bolag, bland annat Södermanlands Nyheter.

Samtidigt som han var aktuell som vd för LO:s nya mediehus erbjöds han tjänsten som ny vd för Södermanlands media, en sammanslagningen av Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter. Han är kritisk mot EK-koncernens vd Sören Axelsson.

- De skötte kommunikationen så dåligt. Sören Axelsson MBL:ade att jag skulle ha tjänsten, informerade internt och fick det även godkänt av styrelsen. Men vi två kom aldrig överens. Det blev jättekonstigt, säger Robert Jonsson till Resumé.

Sören Axelsson har inga kommentarer till kritiken. Han tar själv tillfälligt rollen som vd i nya Södermanlands media, där Peo Wärring redan utsetts till huvudredaktör och ansvarig utgivare för de tre tidningarna.

- Efter nyår börjar vi söka en ny vd, säger Sören Axelsson, som dessutom söker chefredaktör till Eskilstuna-Kuriren.

EK-koncernen står inför en stor utmaning med sviktande lönsamhet. Men Robert Jonsson hävdar att han inte flyr från en krisande lokaltidningsmarknad.

- Nej, jag tror fortfarande på lokaltidningar. Men det jag ska göra på LO Mediehus passar så väldigt bra in på vad jag är road av. Jag ser det som en organisatorisk utmaning. Tidningarna har samma bekymmer som alla andra.

Katarina Ekspong

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.