Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Robert Laul filar på detektivbyrå

Publicerad: 14 juli 2014, 07:14

Robert Laul.

I baksmällan efter Fotbolls-VM funderar Robert Laul på att skola om sig – till privatdetektiv. Detta tillsammans med kollegorna Simon Bank och Erik Niva. – GW är en förebild och mentor, säger han.


Ämnen i artikeln:

Erik NivaRobert LaulSimon Bank

Så här års brukar Sportbladets journalist och krönikör Robert Laul fundera över att lämna journalistiken. Men nu handlar det inte om att jaga björnar i Norrland. Istället finns det planer på att starta en detektivbyrå.

Det hela började när han inte fick stanna kvar och bevaka finalen på plats, utan tvingades åka hem.  
– Det var helt fruktansvärt att se hur finalackrediteringen godkändes - och jag hade åkt hem. Det är klart att jag hade önskat att dagens journalistik utgick ännu mer från att vara på plats än att det går att "rädda" hemifrån, via nätet. Men nu är det som det är och jag är otroligt tacksam och priviligierad som fick vara med så länge på fotbolls-VM.  

– Men det är klart att det svider så in i helvete. Det här var definitivt sista mästerskapet, ingenting kan slå ett VM i Brasilien, det finns inga sportjournalistiska utmaningar kvar efter det, säger han.  

När han träffade kollegorna Bank och Niva i Belo Horizonte diskuterade de vad de skulle ta sig till efter mästeskapet.  
– Vi var lite inne på att starta en privatdetektivfirma. Det känns som att vi har gjort erfarenheter under de här åren som skulle göra oss till bra privatdetektiver, säger Robert Laul.

Varför skulle ni bli bra detektiver?
– Vi är vana vid att vänta, vi vet när folk ljuger, vi är öppna för alla områden.  

Har ni kontaktat Leif GW Persson som också har liknande planer?
– GW är en förebild och mentor men mer i rådgivandeposition, han har gjort sitt på fältet, nej, men vi kommer kontakta honom om planerna blir verklighet och vi lämnar journalistiken vid samma tidpunkt alla tre.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.