Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Robert Laul flyttar till USA – för kärleken

Publicerad: 29 juli 2016, 09:38

Robert Laul flyttar till Carina Bergfeldt i USA.

Foto: Privat

Robert Laul tar tjänstledigt från Sportbladet för att flytta till USA med SVT-korren Carina Bergfeldt. – Nu ska jag bli hemmaman i Washington, säger han.


Ämnen i artikeln:

FotbollUSALars LagerbäckRobert LaulPresidentvalet 2016OS 2016Carina BergfeldtOS i RioSportbladetJournalistikDonald Trump

Robert Laul är en av Sportbladets främsta profiler sedan flera år tillbaka. Han har skrivit om allt från allsvenskan till fotbolls-EM. I sommar gjorde han sitt sjätte mästerskap när han bevakade Lars Lagerbäcks Island som tog sig så långt som till kvartsfinal i EM i Frankrike.

Snart sker nästa steg i livet. Nämligen en flytt till USA och Washington D.C. Här bor kärleken – SVT:s nya korre Carina Bergfeldt – sedan juni månad.

LÄS MER: Carina Bergfeldt till SVT
LÄS MER: Carina Bergfeldt om nya USA-jobbet: ”Jag är euforisk”

– Jag trodde aldrig att jag skulle flytta någon annanstans än hem till Jonsered utanför Göteborg men så träffade jag kärleken i form av en kvinna som senare skulle bli SVT:s korrespondent i USA. Nu ska jag bli hemmaman i Washington. Jag tror att alla moderna män mår bra av att sköta markservicen åt en kvinna på heltid under åtminstone ett år av sitt liv, säger Robert Laul till Resumé.

När går lasset och hur länge blir du borta?
– Vid årsskiftet är det tänkt. Jag blir borta ett år.

Robert Laul hoppas få tjänstledigt från Sportbladet för att kunna studera i USA.

– Jag hoppas kunna studera "speech". Skriva kan jag någorlunda, nu tänkte jag lära mig att prata också. Då blir jag ostoppbar (skratt).

Vad har du annars för dröm i Staterna? Ska du skriva något för Aftonbladet?
– Jag har en dröm om att göra en liten insats redan under hösten, i samband med presidentvalet. Nämligen att punktmarkera Donald Trump. "Laul vs Trump". Det skulle bli underhållande och informativ läsning. Vi får se om jag får igenom den idén.

Vad kommer du sakna mest?
– En bättre påse löst. De är bra på mycket i USA men smågodis förstår de sig inte på.

I december 2015 skrev Resumé en längre artikel om Robert Lauls väg tillbaka från sitt alkoholmissbruk. Han hade då gått på behandling i två månader. Idag mår han bra.

– Det är en bra behandling som gett mig många insikter, både om min sjukdom och mig själv som människa. Jag hoppas att andra personer i branschen eller utanför som har problem läser det här och kan inspireras, säger han och fortsätter:

– Det går på hyfsat kort tid att vända en destruktiv tillvaro till ett liv med framtidstro och välmående. Redan efter ett par månader började i alla fall jag att känna mig som en ny människa, säger Robert Laul.

I helgen åker Robert Laul till OS i Rio de Janeiro för att bevaka U23-landslaget i fotboll.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.