Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Robert Laul gör comeback – vill intervjua Anders Borg

Publicerad: 1 september 2017, 11:50

Foto: Magnus Wennman

Efter nio månaders tjänstledighet återvänder Robert Laul till journalistiken. Sporten är det dock slut med, istället ska han göra personporträtt åt Aftonbladet Plus.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladetRobert AschbergAnders BorgSportbladet

Robert Laul har bara varit tillbaka på Aftonbladets redaktion i ett par timmar när Resumé når honom. Sedan årsskiftet har han varit tjänstledig från tidningen där han tillbringat 16 år av sin karriär. Uppbrottet kom efter en period då Laul öppet gått ut och berättat om hur han under en lång period brottats med ett alkoholmissbruk. Ett missbruk han idag är fri från.

De senaste nio månaderna har han spenderat i USA där han framför allt skrivit på sina kommande memoarer.

Väl tillbaka på redaktionen tog det dock inte länge innan han fick hoppa in i hetluften.

– Jag blev inkastad i en tv-studio med Robert Aschberg och gjorde comeback i Oj Vilken Vecka. Att jag skulle göra tv med honom trodde jag inte när jag satt och såg Diskutabelt för snart 30 år sedan.

Det är någon du sett upp till?

Helt klart. Hela kompisgänget satt och laddade framför Diskutabelt under 90-talet. Robban är en levande legendar.

Exakt hur och när Robert Laul gör ordentlig comeback i tidningen är inte spikat. Klart är dock att han överger sportjournalistiken för jobb på Aftonbladets Plus-redaktion.

– Jag och redaktörerna ska sätta oss ned och spika exakt vad jag ska göra men förhoppningsvis kommet det bli en hel del längre intervjuer och personporträtt. Plus jobbar mycket med fördjupning men har väl inte haft något speciellt forum för just längre intervjuer. Det hoppas jag det kan bli ändring på.

Finns det någon drömintervju?

Det hade varit väldigt intressant att sätta sig ned med före detta finanminister Anders Borg. Vi skulle nog kunna ha ett spännande samtal om både det ena och det andra. Sen vore det intressant att gå på djupet med så vitt skilda personer som Alice Teodorescu och Alexander Östlund.

Hur känns det att lämna sportjournalistiken?

Det känns bra och var på tiden. Exakt varför försöker jag beskriva i mina memoarer som kommer ut i vår. Där ska jag berätta allt. Jag har haft 16 år som till största delen varit väldigt bra men det har blivit läge att lämna. Den period jag gick igenom innan uppehållet har absolut spelat in i beslutet. Sportavdelningen är på sätt och vis förknippat med det missbruk och behandling som jag gick igenom. När man lever ett nyktert liv är fasta rutiner väldigt centralt, något sportjournalistiken inte kan erbjuda. På Plus har jag möjligheten att jobba dagtid vilket är precis det jag behöver, avslutar Laul.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.