Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Robert Laul hoppar in på Sportbladet

Publicerad: 3 mars 2016, 13:39

Robert Laul börjar arbeta Sportbladet tillfälligt.

Foto: Magnus Wennman/Montage: Yasmine Winberg

Robert Laul går tillbaka till Sportbladet för att göra tidningens allsvenska podd. Han jobbar samtidigt för fullt med sitt första projekt i grävgruppen.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulSimon BankSportbladet

Robert Laul lämnar Sportbladet i höstas på grund av sitt alkoholmissbruk. I december gick han öppet ut och berättade om sina problem i Resumé och att han fick hjälp. Sedan årsskiftet är han omplacerad till Aftonbladets grävgrupp under ledning av Maria Trädgårdh.

LÄS MER: Robert Lauls väg tillbaka från missbruket

Men Sportbladet verkar inte riktigt klara sig utan allsvenskans främste expert. Robert Laul ska nämligen vara med i panelen med årets allsvenska podd tillsammans med ett gäng andra sportprofiler. Det är en podd som Robert Laul gjort förr med tidigare parhästen Oskar Månsson.

– Det spikades häromdagen. Vi kommer surra runt lite, bland annat jag, Simon Bank, Kristoffer Bergström, Per Bohman och har vi tur så flygs Michael Wagner in från Göteborg.

Podden ska sändas en gång i veckan och får premiär vecka 13, veckan innan allsvenskan kör igång. Oskar Månsson lämnade Sportbladet för Offside under hösten. Robert Laul har nu kört igång en ploj-omröstning på sin Twitter för att få tillbaka Oskar Månsson – eller Elena Lövholm – som tillsammans driver podden Podd Pa Dembo.

– Ett simpelt marknadsföringsknep. Jag räknar iskallt med att varken Oskar eller Elena kommer kunna hålla sig för att prata om denna Twitter-undersökning i sin egen podd. Det är en meta-trippel-reklam-raket (skratt).

Robert Laul har under årets första månader arbetat med ett projekt för grävgruppen som nu håller på att ta form.

– Det tar tid innan alla bitar faller på plats. Dels är det mycket faktakoll, en ansvarig utgivare som ska läsa allt och sen är man också i händerna på när man får tag på människor. Men det stora arbetet är gjort.

Trivs du i gräv?
– Det är kanon och väldigt utvecklande. Att sitta bredvid en sådan gubbe som Richard Aschberg när han röjer runt i Kommunal, då lär man sig. Jag började samma vecka som Kommunal-granskningen publicerades och fick följa från första parkett, säger Robert Laul.

LÄS MER: Uppror på Sportbladet: "Vi säljer ut oss"

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.