Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Robert Laul slutar – gillar inte nätjournalistiken

Publicerad: 18 juni 2012, 12:26

Sportbladets Robert Laul slutar på Aftonbladet.

Aftonbladets sportreporter Robert Laul lämnade in sin avskedsansökan redan för ett halvår sedan. Nu väljer han att lämna tidningen för att jaga björn i Norrland: – Jag har diskuterat detta länge med mina chefer. Jag var inställd på att Sverige skulle åka ur fotbolls-EM så det är ingen EM-depression, säger Robert Laul.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladetSportbladet

"I morgon gör inte bara Mellberg och Svensson sin sista mästerskapsmatch även för mig är det avslutning."

Det skriver Aftonbladets sportreporter Robert Laul idag på twitter.

Han  uppger att han diskuterat saken länge med sina chefer och att han bara  valde att vänta till att Sveriges EM-äventyr var över:
– Man kan inte ge ett sådant besked när vi går in i ett mästerskap, men nu har  ingen anledning att hålla på det längre, säger Robert Laul.

Den främsta orsaken till att han nu väljer att sluta är att han inte riktigt hängt med i övergången till nätjournalistiken:
–  Det blir aldrig så tydligt som under mästerskap. Jag varken fixar  förflyttningen till nätet eller brinner för den, säger 36-årige Robert  Laul.

Han menar att känslan är att vem som helst kan stava räcker  för att hålla på med nätjournalistik.

Han tycker också att mycket av  själva planeringsbiten, att förklara för läsaren vad som är viktigt, går  förlorad i och med nätjournalistiken och då är det hög tid att göra  något annat, resonerar Robert Laul:
– Jag tror att många med mig  här känner att det är dags att släppa fram den nya generationen. Vi har  ju talanger som Patrik Sjögren och Johan Flinck, säger han.

Men det låter som att du vänder dig mot er Publisher Jan Helins satsningar på det digitala?
–  Jag är inte dum i huvudet, utan Jan Helin gör ju rätt som följer med i  utveckling. Men det är inte den journalistvärld som jag växte upp i,  säger Robert Laul.

Men du är inte så gammal precis. Bara 36 år?

–  Jag ska flytta till mina systrar. Jag har ju blivit morbror och det är  ett utmärkt tillfälle att fälla en björn eftersom Blattnicksele är ett  av landets björntätaste områden, säger Robert Laul.

Det talas om en EM-depression med tanke på hur det har gått för Sverige. Du tror inte att du har drabbats av en sådan?
– Nej, jag var inställd på att Sverige skulle åka ur fotbolls-EM, säger Robert Laul.

Han tjänar cirka 500 000 kronor per. Det vill säga cirka 42 000 kronor per månad. Han har en del besparingar som räcker ett tag.
–  Jag är en person som lever för dagen. Jag är nöjd om jag har ett par  shorts om det är fint väder ute. Och det är inte så dyrt att leva  däruppe, säger Robert Laul.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.