Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Roberta Alenius om utbrottet: ”Jag borde inte ha sagt så”

Publicerad: 16 januari 2015, 06:07

Reinfeldts presschef Roberta Alenius.

Foto: Carina Jäderström.

Fredrik Reinfeldts presschef Roberta Alenuis talar ut i DI-intervju - bland annat om raseriutbrottet mot Radiotjänst, Google stoppar produktionen av Glass och mindre stress av sociala medier. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Roberta AleniusFacebookAftonbladetNew York TimesEkotGoogle

Roberta Alenius talar ut
Hon var en av Fredrik Reinfeldts närmaste medarbetare och arbetade med pressfrågor hos Moderaterna under de åtta åren i regeringsställning. De sista fyra som presschef. Men själv har Roberta Alenius valt att ha en låg profil. Nu tar hon bladet från munnen i en intervju med DI Weekend.

Bland annat kommenterar Roberta Alenius händelsen där hon i vredesmod ringde upp Ekot efter deras avslöjande om att Reinfeldt inte hade betalat någon tv-licens och sade: "Jag ska skära ballarna av Radiotjänst".
– Jag borde inte ha sagt så, säger hon nu till DI Weekend.

Roberta Alenuis är fåordig om sin egen framtid men öpnnar upp för ett jobb inom den privta sektorn framöver.
– Det enda jag kan säga är att jag vill prova något nytt. Jag vill se om jag kan översätta det jag har lärt mig i politikens världen. Gärna i näringslivet.

För hon ser hur företagen har mycket att lära:
– Jag har sett fall där jag känt nej, nej, nej nu har ni inte anpassat er till det nya medielandskapet. Den främsta orsaken till det är att näringslivet inte har samma kontaktytor inom medier som politiken. Men det hoppas jag kunna bidra med, säger Alenius till DI Weekend.  

Mediebolag börjar använda drönare
Flera amerikanska bolag med bland annat New York Times och NBC i spetsen ska börja använda drönare i sin nyhetsinsamling. Nu vill de få myndigheterna att bli mer frikostiga med att ge tillstånd. Till exempel för att kunna rapportera från platser där stora nyhetshändelser sker, skriver Adage.

Google slutar sälja sina glasögon

Produktionen av Google Glass stoppas. Åtminstone i sin nuvarande form. Men det handlar inte om en nedläggning av projektet, som på senare tid har kantats av en del frågetecken. Istället flyttas Google Glass från utvecklingsavdelningen Google X till att bli en egen enhet i företaget. Denna leds av vd:n Tony Fadell på Nest som Google köpte för ett år sedan.

Kina främjar innovation
Den kinesiska staten startar en riskkapitalfond med motsvarande 52 miljarder kronor i. Syftet är att stödja start-ups och därmed främja innovationskraften i landet. Kinas riskkapitalmarknad är fortfarande liten på grund deras historia med planekonomi och stora restriktioner för privata företag, skrive Reuters.

Sociala medier gör dig inte stressad
Enligt en rapport som Pew Internet tagit fram är frekvent användande av sociala medier inte någon stressfaktor i sig. Däremot är det stressande att se hur vänner på Facebook ger uttryck för just stress, skriver de. I andra änden kan sociala medier också hjälpa till att sänka stressnivån hos användarna. Enligt studien visade kvinnor som använder sig av flera olika sociala plattformar en lägre stressnivå.  

"Inför gubbstopp i media"
Aftonbladets ledarskribent Eva Franchell efterlyser en skärpning i media efter DN:s granskning av innehållet i skolböckerna. Hon noterar att DN:s sportsidor igår bestod av bilder 39 bilder på män, och konstaterar att det blir en del av den framtida historieskrivningen.
"Halva regeringen och nästan halva riksdagen består av kvinnor. Över en miljon kvinnor är med i en idrottsförening. Det måste synas även när vi skriver nutidshistoria." skriver hon.  

De kan vinna Oscar
Nomineringarna till den prestigefyllda filmgalan släppte igår eftermiddag.Ruben Östlunds "Turist" blev inte nominerad.
– Det var en sådan jävla besvikelse naturligtvis, säger han till SVT.
Flest nomineringar fick filmerna "Birdman" och "The Grand Budapest Hotel".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.