Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Robin Williams är död

Publicerad: 12 augusti 2014, 06:32

Robin Williams.

Foto: Eva Rinaldi/Wikipedia Commons.

Oscarsvinnande skådespelaren Robin Williams är död i misstänkt självmord, Google bygger jättekabel och järnpålar i vatten är oftast sociala medier-ankor. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterJack WernerMorgonsvepetGoogle

Robin Williams är död
Skådespelaren och komikern Robin Williams är död. Han blev 63 år. Enligt amerikansk polis tyder allt på att han begick självmord. Williams hittades medvetslös i sitt hem och när polisen anlände andades han inte längre.

Sorgen bland familj och vänner var stor i natt.  
"Den här morgonen förlorade jag min man och min bästa vän. Samtidigt har världen förlorat en av sina mest älskade konstnärer och människor. Mitt hjärta är krossat" skriver hans fru Susan Schneider i ett pressmeddelande.  

Även USA:s president Barack Obama kommenterade skådespelarens bortgång:  

"Han kom in i våra liv som en utomjording – men kom i slutändan att beröra varje del av den mänskliga själen. Han fick oss att skratta. Han fick oss att gråta. Obamafamiljen sänder sina kondoleanser till Robins familj, hans vänner och all som hittat sin röst och sin vers tack vare Robin Williams."

Under karriären har han hunnit medverka i en lång rad filmer. Bland annat "Good morning, Vietnam", "Döda poeters sällskap" och "Will Hunting". För den senare filmen belönades han med en Oscar för bästa manliga biroll.  

Största hajpen: "sakernas internet"
Varje år publicerar analysföretaget Gartner en graf över de mest hajpade teknikområdena. I årets upplaga är det begreppet "sakernas internet" (internet of things) som ligger i topp tillsammans med "natural-language question answering". I fjol var det "big data" och 3d-skrivare som toppade listan. 2014 är det trettionde året som Gartner publicerar sin graf.  

23 miljoner Twitter-botar
Mikrobloggen uppger nu att cirka 8,5 procent, eller 23 miljoner, av dess aktiva konton är botar. Det är alltså inte personer som sköter dessa konton utan datorer som skickar ut automatiskt genererade tweets. Botar är emellertid inte olagliga, men för annonsörernas skull är det värt att notera siffran eftersom datorerna måste räknar bort från den potentiella räckvidden i mediet, enligt Quartz.   

Pålar i vattnet – ofta en sociala medier-anka
Under sommarens har det rapporterats flera fall av misstänkta järnpålar nedstuckna under ytan vid badplatser. Men mycket tyder på att de flesta av fallen har varit falskt larm. Ett sådant exempel var "spikpålen" som hittades vid Smedsuddsbadet i Stockholm. I själva verket var det en gran. Ofta sprids larmen just via sociala medier, trots att de i många fall grundar sig i hörsägen.  
– Men folk gör det för att de tycker att det är viktigt att varna, säger Metros Jack Werner till TT.  

Google investerar i megakabel
Det amerikanska bolaget får in med drygt två miljarder kronor i ett projekt tillsammans med bland annat China Telecom Global. Målet är att dra en kabel genom stilla havet mellan Nordamerika och Asien. Syftet är främst att förstärka kapaciteten mellan USA och Japan. Det nya nätverket ska vara klart under andra kvartalet 2016 on inledningsvis har en kapacitet på 60 terabyte, enligt TT.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.