Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Robyn tar över efter Zlatan i Volvo-kampanj

Publicerad: 31 mars 2014, 06:27

Zlatan Ibrahimovics Volvo-kampanj "Made By Sweden" blev en riktig snackis. Nu ska världsstjärnan Robyn vara med i en ny Volvo-kampanj som görs av Forsman & Bodenfors. Fredrik Lindström har för första gången kommenterat Filip Hammars poddattack mot honom. Längdhopparen Mattias Sunneborn hävdar att SVT pressade honom att tala om "mörka erfarenheter". Det är några av nyheterna i helgsvepet.


Robyn tar över efter Zlatan i Volvo-kampanj
Den svenska  världsartisten Robyn är med i Volvo Cars nya mångmiljonkampanj, gjord av  Forsman & Bodenfors, med premiär i vår. Det skriver Expressen.  Inspelningarna har till stor del ägt rum i New York. Temat i  reklamfilmen uppges vara "Robyns längtan hem till Sverige".

Lindström om podd-attacken från Hammar
I Nyhetsmorgon uttalade sig Fredrik Lindström för första gången om Filip Hammars attack mot honom för uttalandet om poddar.
–  Jag bara pratade. Jag har pratat om det i olika sammanhang. Där  föreställer sig folk att jag menar att jag är bättre än andra. Så är det  absolut inte. Jag sa bara att jag inte lyssnar på det. Det är mer att  jag inte har särskilt mycket plats eller utrymme. Jag är alltid efter,  jag skaffade dator 5-10 år efter att folk hade det, sa Fredrik Lindström  i TV4 enligt Expressen.

Claes Elfsberg kritisk mot nya Rapport
Rutinerade  ankaret Claes Elfsberg är kritisk mot SVT:s planer på att förkorta  Rapport med fem minuter. Han menar att det skadar demokratin.
– I  grunden tycker jag inte att det är bra, det är ett av få genomarbetade  långa nyhetsprogrammen som finns och nu kortar man även det, säger han  till Expressen.
SVT väljer att i stället satsa mer på nyheter tidigare på kvällen och mer webbaserad journalistik i de digitala kanalerna.

SVT pressade Sunneborn om ”mörka erfarenheter”
Längdhoppsstjärnan  Mattias Sunneborn ville prata om idrottsliga prestationer i Mästarnas  Mästare i går, men fokus hamnade i stället på hans privatliv – krogslagsmål och  pappans självmord. Nu riktar han kritik mot SVT och menar att han  pressades att tala om sina tragedier i livet.
– Jag ville inte att de  sakerna skulle komma fram över huvud taget. Jag hade velat att det  skulle handla om de fina minnena från karriären, säger Mattias Sunneborn  till Aftonbladet.

JW Rowling-böcker blir trilogi
Harry  Potter-författaren JK Rowlings bok ”Fantastiska vidunder och var man  hittar dem” ska omvandlas till tre nya storfilmer – böckerna kom 2011.  Warner Bros ska göra filmerna som utspelar sig i New York 70 år före  Harry Potter, enligt GP. Filmerna ska följa bokens fiktive författare,  Newt Scamander.

Top Gun 2 kan snart bli verklighet
Megahiten  Top Gun hade biopremiär 1986. Det har länge diskuterats en uppföljare,  men nu pekar mycket på att en sådan verkligen kan bli av – Tom Cruise  producenten Jerry Bruckheimer för diskussioner om att göra verklighet av  projektet.
– Om vi känner att vi kan göra den så att den blir kul  för publiken att se så kommer den att bli av, säger Tom Cruise till Sky  News enligt SvD.

Motormännen vill ha skärpt sms-lag
Lagen  för luddig. Det anser Motormännens Riksförbund som nu kräver ett  tydligt förbud mot sms och användning av mobilen vid bilkörning.  Motormännen menar att olycksrisken ökar 23 gånger när man sms:ar under  bilfärd, enligt GP.

Samsung storsatsar i Sverige
Den  sydkoreanska elektronikjätten Samsung kör på Apples linje och satsar på  egna butiker ihop med Phone House. Den första Samsung-butiken har nu  kommit till Sverige  – Täby Centrum – och fler ska det bli – Kista  Galleria och Emporia i Malmö, enligt DI som refererar till Veckans  Affärer.

Nischade mobilappar hotar Google och Eniro
Mobilanvändare  surfar i allt högre utsträckning genom appar i stället för klassiska  sökmotorer. Det innebär ett hot för bolag som Google och Apple.
– Vi tvingas skärpa oss, säger Eniros vd Johan Lindgren till DI.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.