Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rolling Stone intervjuar Wikingsson

Publicerad: 25 november 2014, 07:08

Foto: Skärmdump från Rolling Stone

Musikmagasinet Rolling Stone kallar Fredrik Wikingsson "ett extremt tursamt superfan" efter spelningen med Bob Dylan, Kjell Häglund försvarar sig mot DN:s Åsa Beckman, Sony drog in onani-reklamfilm för Playstation. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WikingssonEmmySonyRolling StoneGoogle

Rolling Stone skriver om Wikingsson
Världsartisten Bob Dylan höll en privatshow för Fredrik Wikingsson i söndags, som en del i spelbolaget Paf:s webbserie "Experiment ensam". Nu har konserten skapat rubriker även i USA, där världens kanske mest kända musikmagasin Rolling Stone skriver om nyheten. De kallar Wikingsson för ett "extremt tursamt superfan".
"Det finns så mycket lycka i en och samma bild här (...) Att Rolling Stone gjorde en telefonare med mig (...) Gud. I morse grät jag lite", skriver Wikingsson på sitt Instagramkonto.

Kjell Häglund svarar Åsa Beckman om kritiken mot Malou
Åsa Beckman kritiserade i gårdagens DN TV-dags Kjell Häglund för att han lagt upp ett klipp på Malou vin Sivers dansandes med en broccoli efter att hon vunnit Stora Journalistpriset. Hon skrev bland annat att Häglund ingick i ett drev mot Malou och kallade honom "den alltid cyniske". Nu svarar Kjell Häglund i en text på TV-dags och försvarar sitt tilltag med: "Faktum är ju att det är just för att jag tycker att Malou von Sivers journalistik är ett så urbota slappt förvaltande av Ita Buttrose-arvet som jag är kritisk".

Sony drog in onani-reklamfilm för Playstation
En ny reklamfilm för Playstation lanserades i fredags, men drogs snabbt in efter ramaskri på nätet. Anledningen ska vara att filmen ansågs anspela på onani efter att en kvinna i filmen frågat "Hur många gånger har du gjort det i dag?" följt av att dte inte finns något att skämmas över längre. Det skriver Expressen, som hänvisar till Business insider.

Google raderade spel som gick ut på att skjuta homosexuella
Det var i helgen som spelet både dök upp och drogs in från Googles spelbutik. Men appen hann laddas ned 10 000 gånger innan Google tog bort den och it-jätten har inte kommenterat saken ännu, skriver Mashable (via Omni).

Svenska "Frihet bakom galler" får Emmypris
I kategorin "bösta dokumentär" vann den svenska filmen "Frihet bakom galler" en internationell grammy i New York i natt. Filmen skildrar livet i ett kvinnofängelse i Afghanistan och är skapad av Maryam Ebrahimi och Nima Sarvestani.

Augustpriset till Kristina Sandberg
I går kväll delades Augustpriset ut och Kristina Sandberg blev vinnare i kategorin årets svenska skönlitterära bok för verket "Liv till varje pris". Matilde Villegas Bengtsson vann Lilla Augustpriset för texten Orangeriet. Lars Lerin vann för Årets fackbok med sin Naturlära och Jakob Wegelius vann med boken Mördarens apa för årets bästa barn- och ungdomsbok, skriver Sveriges Radio.

Julbocken ska marknadsföra Gävle i Kina
Gävle kommun anser själva att julbocken är deras största varumärke, och ser därför anledning till att använda den för att göra kommunen känd utomlands. Först och främst är det tänkt att bocken ska få åka till Gävles vänort Zhuhai i Kina, skriver Gefle dagblad. Om den brinner ner även där återstår att se.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.