Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Roos pekas ut som ny Dif-ordförande

Publicerad: 8 september 2008, 07:20

Douglas Roos är i full färd med att lansera medieprojektet Nyheter 24. Samtidigt pekas han ut som ny ordförande i Djurgården Fotboll. – Får jag en sån fråga ska jag tänka över det noga. Då måste jag prata med min styrelse i 24 Media Network, säger han till Resume.se.


Douglas Roos.

Entreprenören Douglas Roos – tidigare vd för Ladbrokes – står i startgroparna med nätsajten Nyheter 24 som han lanserar tillsammans med Patrik Sandberg, tidigare vd för Starcom.

Men inte nog med det – Roos, som är styrelseledamot i Djurgården Fotboll, kan bli ny ordförande i klubben. Roos uppges vara fansens (Järnkaminernas) favorit till posten.

På söndagskvällen bekräftade Djurgårdens ordförande Bo Lundquist att tänker lämna klubben. Lundquist säger att han meddelat valberedningen sitt beslut. Även mångmiljonären Tommy Jacobsson och Dan Svanell hävdar att de lämnar Djurgården.

– Det har uttryckts ett misstroende mot vårt sätt att styra och har vi inte förtroende från Järnkaminerna så är det bättre att andra tar över, säger Bo Lundquist till Fotbollskanalen.se.

Douglas Roos, som blev utköpt från Ladbrokes för 60 miljoner kronor i början av 2007, kan bli Lundquists efterträdare.

Vore det inte en dröm att ta över?
– Det finns många aspekter på det här. Jag jobbar väldigt hårt just nu. Jag och Patrik Sandberg sliter som djur med Nyheter 24 och jag har tre barn. Å andra sidan är jag djurgårdare, men i så fall måste det passa in. Men inget formellt har förts fram, säger Douglas Roos till Resume.se.

Men om du får frågan?
– Då måste jag prata med min styrelse i 24 Media Network. Får jag en sån fråga måste jag tänka över det otroligt noga.

Skulle du kunna köra båda grejerna samtidigt?
– Ja, där ser jag inga problem, jag är ju inte inblandad i det publicistiska. Jag sitter i styrelsen på moderbolaget.

Och tidsmässigt?
– Dygnet har ju bara 24 timmar, det är svårt att pressa in mer.

När lanseras Nyheter 24?
– Vi har ett datum som vi siktar på, men vill inte gå ut med det. Men det rör sig om ett par veckors tid.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.