Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Rubriker är direkt förljugna"

Publicerad: 10 mars 2009, 13:09

SVT:s presschef Anders Hvidfeldt, tidigare journalist på Aftonbladet, går nu till storms mot sina gamla kollegor. ”Kvällstidningsjournalistiken förslummas i takt med vikande upplagor”, skriver han i interntidningen Vi på tv.


Ämnen i artikeln:

SVT

Anders Hvitfeldt är presschef på SVT. Foto: SVT

Anders Hvidfeldt har reagerat över kvällstidningarnas bevakning av Melodifestivalen.  Han är hård i sin kritik mot de forna kollegorna.
”Jag menar att antalet hårddragningar bara ökar och att fler och fler rubriker är direkt förljugna”, skriver han.

Anledningen är nyheten om att Christer Björkman blivit polisanmäld för juryfusk. Nyheten toppade Aftonbladet och även Expressen skrev stort om det påstådda fusket.

Storyn fortsatte med att JK skulle granska ärendet efter att polisen lämnat över anmälan. Men enligt Anders Hvidfeldt borde tidningarna ha avfärdat nyheten genom ett enkelt kontrollsamtal.
”Om någon av kvällstidningarna bemödat sig med att slå en signal till JK hade man dessutom snabbt fått reda på att låtskrivarens anmälan inte hade något där att göra heller”, skriver Hvidfeldt.

Han konstaterar att nyheten levde i elva dagar. Men att rapporteringen om utredningen lades ner bara fick två smalspalers utrymme.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.