Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rupert Murdoch gör avbön

Publicerad: 26 april 2012, 13:55

En av världens mäktigaste mediemoguler, Rupert Murdoch, är ångerfull kring hackarskandalen vid numera nedlagda News of the World.

Foto: Pressbild.

Mediemogulen Rupert Murdoch återvände till rättsbåset under torsdagen för att återigen bli utfrågad av Leveson-kommissionen kring avlyssningsskandalen. Det var en ångerfull makthavare som trädde in i rättssalen: – Jag måste erkänna att jag har misslyckats och att jag är väldigt ledsen för detta, säger Rupert Murdoch.


Ämnen i artikeln:

James MurdochNews of the World

Rupert Murdoch bad om ursäkt för att han inte har vidtagit tillräckligt  med åtgärder för att förhindra hackarskandalen som har skakat om hans  medieverksamhet i Storbritannien.

Mediemogulen hävdade bland annat  att han inte gett tillräckligt med uppmärksamhet åt tidningen som  hamnade i centrum för hela skandalen – tabloiden News of the World,  vilket stängdes ner under juli månad förra året:
– Det var försumligt  av mig och jag vill passa på att be om ursäkt till en massa människor,  vilket även omfattar alla oskyldiga personer vid News of the World som  förlorade sina jobb, säger Rubert Murdoch.

Rupert Murdoch kom dock  inte bara med avböner, utan försvarade sig också med att News of the  World hade dolt omfattningen av avlyssningen.

Han skyllde också,  precis som sin son, på underlydande som inte gjort honom uppmärksam på  vilka metoder som egentligen användes för att säkra scoop på tidningen.

Han vände  sig också direkt till Leveson-kommissionens ordförande, Brian Leveson,  och bad honom att tänka sig noga för innan han överväger eventuella  påföljder:
– Media garanterar demokrati, och vi vill ju hellre ha demokrati än envälde, säger Rupert Murdoch.

Han tycker också att händelserna kring hackarskandalen är ett hårt slag mot hans rykte, enligt New York Times.

Rupert Murdoch är idag 81 år.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.