Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ryska medier hånar ubåtsjakten

Publicerad: 21 oktober 2014, 06:09

En av bilderna som Moscow Times samlat in, gjord av Sergeij Kostigoff. .

Ryska medier hånar svenska ubåtsjakten, TV4 gick till botten med den ”mystiske svartklädde mannen” på Sandön och en frånvarande Carl Bilt gjorde barnen besvikna efter att ha delegerat barnvakteriet i SVT. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Så hånas ubåtsjakten
Ryska myndigheter och flera ryska medier, däribland Moscow Times bemöter den svenska militära insatsen i skärgården med en stor portion ironi, med samma ton som märktes i samband med annekteringen av Krim. I artikeln "Sanningen om den 'ryska' ubåten nära Stockholm" har tidningen samlat ironiska och hånfulla inlägg i sociala medier om den svenska ubåtsjakten, skriver SvD. Det finns även bland annat en annan artikel där Moscow Times gör narr av sökandet efter ”mannen i svart”.

TV4: Mystiske mannen var fritidsfiskaren Ove

I samband med ubåtsjakten blåste medierna på om att Säpo och Must jagat en svartklädde mannen som setts vada i vattnet vid ett militärt skyddsområde, vis Sandön. Men TV4 Nyheterna gick till botten med historien och fann att mannen på bilden i själva verket är fritidsfiskaren Ove.

Frånvarande Bildt svek barnen i SVT
Carl Bildt
var med i SVT:s ”Kändisbarnvakten” – men delegerade barnpassningen till undersåtar. Detta till barnens besvikelse.
– Han löste i hög grad barnvaktandet genom att delegera till sin stab, säger projektledaren Pär Nordahl till SVT:s Kulturnyheterna.
Barnen sågar Bildt.
– Nu ligger han på betyg zero, alltså noll, säger Oriana, 11, i programmet.

Oscar de la Renta död
Ett av modevärldens största namn – Oscar de la Renta –  har avlidit. Han gjorde ett stort avtryck på branschen och designade bland annat kläder för presidenthustrun Jacqueline Kennedy på 1960-talet, skriver TT/Omni.

DN-galan hotas av konkurs
Enligt uppgifter till SportExpressen.se riskerar Dagens Nyheters stolthet, DN-galan, att gå i konkurs. Resultatet för 2014 beräknad till cirka 2,5 miljoner kronor back. Nu riskerar galan att läggas ner.

Scania pressas av amerikanska lobbyister
Amerikanska lobbyorganisationen "United Against Nuclear Iran" kritiserar Scanias viktiga affärer i Iran, skriver DI.
Scanias vd Martin Lundstedt och styrelseordförande Martin Winterkorn har fptt brev från lobbyorganisationen som menar att Scanias rykte och affärsintressen kan skadas av de iranska affärerna.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.