Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ryssdals nya toppjobb hos Schibsted

Publicerad: 28 april 2008, 11:57

Aftonbladets förre vd Rolv Erik Ryssdal blir chef för Schibsteds nya internationella mediebolag Schibsted Classified Media. I bolaget ska digitala tjänster som Blocket samlas. Omsättningen är 2 miljarder norska kronor.


Rolv Erik Ryssdal

I förra veckan beslöt Schibsteds styrelse att alla icke-norska digitala tjänster ska knoppas av till nya Schibsted Classified Media. Schibsted är ledande inom webbannonsering, som Blocket och Bytbil, i länder som Sverige, Spanien, Frankrike och Italien.

Totalt omsatte dessa tjänster 2 miljarder kronor och gav ett resultat på 290 miljoner förra året.

Atle Vereide i SEB Enskilda säger till norska E24 att det är en bra satsning.

– Det är ett förnuftigt grepp att samla nätsatsningar efter inriktning i stället för geografi. Det gör det möjligt att få ut synergier i form av kompetensöverföring, säger han.

Henrik Schultz på Kaupthing tycker det är bra att värdena i Schibsted synliggörs. Det behövs, sedan i höstas har det norska mediebolagets aktievärde halverats. Helst ser Schultz att Schibsted Classified Media börsnoteras men på Schibsted förnekar man alla sådana planer.

Men för att betona vikten av satsningen tillsätts två av Schibsteds toppchefer. Rolv Erik Ryssdal, tidigare på Aftonbladet, lämnar jobbet på VG för att bli vd för medan Sverre Munck tar posten som styrelseordförande.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.