lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

S använde polisman i kampanjbild – utan att be om lov

Publicerad: 22 januari 2018, 13:36

Bilden som användes på Facebook (beskuren av Resumé).

Foto: Socialdemokraterna

Polismannen Daniel Jerrevik upptäckte till sin förvåning att han figurerade i Socialdemokraternas kommunikion utan att ha gett sitt medgivande. Nu är bilden bortplockad, skriver Dagens Nyheter.

Ämnen i artikeln:

FacebookSocialdemokraternaPolisen

FT

Fredrik Thambert


Daniel Jerrevik syns på en Facebook-bild signerad Socialdemokraterna med texten "Sverige ska bli tryggare". Problemet? Han hade inte gett klartecken till det, rapporterar DN.
– Det var någon som berättade att de sett bilden och så såg jag se det på Facebook. Lite frågor har jag fått, fram för allt om jag är socialdemokrat. Det är ju ingen generell polisbild, den är väldigt knuten till att jag skulle vara socialdemokrat, säger han till tidningen.

Det var i höstas som han ställde upp på en fotografering i samband med ett ministerbesök. Men Daniel Jerrevik trodde att den togs för regeringens räkning och inte partiet Socialdemokraterna. Nu är bilden bortplockad från Facebook.
– Vi beklagar missförståndet och vi tog ner bilden omgående. Det är självklart för oss att de personerna som förekommer på bild ska ha gett sitt medgivande. Polisen blev muntligt tillfrågad om vi kunde använda bilden, men vi var otydliga i hur den skulle användas, säger Juan-Pablo Roa, biträdande kommunikationschef hos Socialdemokraterna, till Dagens Nyheter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev