Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”S har infiltrerats av pr-konsulter”

Publicerad: 13 oktober 2014, 05:58

Daniel Suhonen.

Foto: Sara Appelgren/Leopard Förlag.

Bokaktuelle Daniel Suhonen menar att S har infiltrerats av pr-konsulter och lobbyister, Kanal 5 tar bort tv-serie efter sexbrottsanklagelserna mot skådespelaren Stephen Collins, och Samsung ska lansera supersnabbt wifi. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterJan SchermanStefan LöfvenAviciiKanal 5

Daniel Suhonen har fått mycket uppmärksamhet för sin kommande bok om S-intrigerna som tvingade bort Håkan Juholt som partiledare. Medier har i helgen publicerat utdrag ur boken. Bland annat menar Suhonen att Socialdemokraterna har infiltrerats av PR-konsulter och lobbyister från mäktiga aktörer inom näringslivet – en diskussion som även lyftes 2010 i samband med ”Prime-gate”.
En som särskilt pekas ut är Niklas Nordström, numera kommunalråd i Luleå.
– Jag har annat som jag ägnar mig åt än att läsa den typen av gamla historier. Det där är avklarat sedan länge, säger Niklas Nordström till Expressen.

Kanal 5 tar bort serie efter sexbrottsanklagelser
Kanal 5 tar bort tv-serien ”sjunde himlen ur tablån”. Detta efter sexbrottsanklagelserna mot Stephen Collins som spelar präst och familjefar i serien. Collins ska under ett terapisamtal ha erkänt sexövergrepp mot barn.
– Programmet försvinner helt, säger Dan Panas, presschef.
I stället kommer Kanal 5 att visa repriser av serien "Ugly Betty".

Scherman kritiserar Löfven

I sin premiärkrönika i SvD kritiserar Jan Scherman landets nye statsminister Stefan Löfven.
Scherman menar att Löfven har satt kulturen på undantag. Scherman har gått igenom regeringsförklaringen och hittar bara 15 rader om kulturpolitik som han går igenom:
"Om den mediala avfolkningen av Sveriges glesbygd står ingenting. Om att informationsklyftorna är ett nytt slags klassamhälle tiger statsministern."

Samsung ska lansera supersnabbt wifi 2015
Samsung meddelar att man lyckats utveckla en ny teknik för wifi som gör det möjligt att komma upp i hastigheter på hela 4,6 Gbps eller 575 MB per sekund vilket är fem gånger mer än vad dagens teknik klarar. Lanseringen ska ske nästa år, skriver bland andra Digitaltrends. (Omni)

Fler svenskar streamar än laddar ned
Att streama material på nätet är nu vanligare i Sverige än att ladda ned, visar en ny undersökning från Samsung och Ipsos Mori. 61 procent av befolkningen tittar på strömmad film och tv, medan 59 procent lyssnar på strömmad musik, enligt undersökningen. Utvecklingen ser likadan ut i övriga Norden, skriver SvD Näringsliv.

Snapchat-bilder läckta
Ännu en läcka efter hackning: Appen Snapsave, som gör det möjligt att spara bilder från Snapchat, har hackats. Minst 200.000 bilder, många med privat och intimt innehåll, har därmed läckt ut, skriver DN som refererar till norska Dagbladet.

Aviciis svar till fansen på Twitter
Under söndagen svarade Avicii på en rad Twitterfrågor från sina fans. Svar som rör hans hälsa snappades upp av medierna som i dag har rubriker om att Avicii var nära att gå in i väggen.
"Jag kunde inte fortsätta att pressa mig på samma sätt längre, det kändes som att jag skulle gå in i väggen om jag inte stannade till i en sekund", skriver Avicii på Twitter.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.