Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

S-kongressen har blivit helt digital

Publicerad: 4 april 2013, 10:20

Caroline Waldheim.

Socialdemokraterna har precis dragit igång sin partikongress i Göteborg. Totalt 350 ombud deltar. Nytt för i år är att allt sker digitalt: – Våra ombud sitter med läsplattor och bärbara datorer i stället för sju kilo papper, säger Caroline Waldheim, chef för avdelningen folkrörelse och kampanj på Socialdemokraterna.


Ämnen i artikeln:

Granath HavasSocialdemokraterna

Expressen har drygt 10-talet reportrar på plats vid S-kongressen och det kryllar av Aftonbladet-reportrar också.

Caroline  Waldheim, chef för avdelningen folkrörelse och kampanj på  Socialdemokraterna, ser S-kongressen som en unik möjlighet att få nå ut  med partiets budskap:
– För oss är det viktigast att vi  presenterar en bra och konkret politik som utvecklar Sverige.  S-kongressen lägger också grunden för vårt valmanifest. Så det är ett  gyllene tillfälle att synas och höras, säger Caroline Waldheim.

Resumé  har tidigare berättat att Socialdemokraterna valt Granath Havas som  fullservicebyrå, men byrån har inte hunnit kopplas in när det gäller  just S-kongressen.

Partiet räknar heller inte med att gå ut med några  större kampanjer i samband med kongressen av just den anledningen.

Socialdemokraterna har däremot torgmöten och valstugor där allmänheten får möjlighet att träffa olika S-representanter.

Partiet  satsar också på att ha en öppen och välkomnande kongress, vilket  innebär att man erbjuder möjligheter att följa kongressen fullt ut via  webben – alla kongresshandlingar ligger också tillgängliga via webben.
–  Vi får massa frågor via Twitter och Facebook där folk undrar om allt  möjligt och vi försöker besvara alla frågorså gott det bara går, säger  Caroline Waldheim.

Det är dock inte partiets enda digitala satsning i samband med kongressen.

En ytterligare är att låta all kommunikation mellan partiledningen och de 350 ombuden ske på digital väg.
–  Vi har nu ett helt digitalt system där ombuden skickar in sina yrkanden  via läsplattor och bärbara datorer, säger Caroline Waldheim.

Det låter som att ni har tvingats köpa in massa utrustning?
–  Nej, det är väl bara en 6-7 personer som inte har haft med sig en  läsplatta eller bärbar dator. Målsättningen är att man inte ska behöva  använda sig att ett enda papper. Sedan finns det väl alltid ett eller  annat papper här och där, Caroline Waldheim.

Nytt för i år är också ett koncept som kallas Framtidspartiet:
–  Vi har genomfört ett stort jobb där vi har funderat över vad som  egentligen är poängen med oss som parti. Vi vill vara framtidspartiet i  svensk politik. En del av det handlar om att vara tillgänglig rent  fysiskt, medan den andra delen går ut på att vara tillgänglig via  sociala medier, säger Caroline Waldheim.

Jag skulle kunna behöva ett foto på dig också.

Ok vad är din mailadress?

Nu behöver du ju faktiskt papper?
– Haha, jo jag skriver på ett block. Det finns väl alltid ett och annat papper här och där trots allt, säger Caroline Waldheim.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.