Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

S rensar i Youtube-kanalen: Juholts tal dolda

Publicerad: 23 augusti 2016, 05:38

Håkan Juholt.

Foto: Wikimedia commons

Håkan Juholt bortrensad från S Youtube-kanal, Alice Bah Kuhnke tackar ja till Mittmedias inbjudan och naturkatastrof i USA har hamnat i medieskugga.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtJan FriedmanRalph LaurenOS i RioMona SahlinAnna Gullberg

S rensar i Youtube-kanalen: Juholts tal dolda
Håkan Juholt satt en rekordkort tid som Socialdemokraternas partiledare efter affären med bostadsbidraget – och fick utstå stor press från partikollegorna att avgå. Nu har partiet gått så långt att man tar bort alla hans tal från hans partiledartid som funnits på Youtube-kanalen, enligt Expressen. Han finns kvar i ett enda klipp, där han uppmanar till att samla in pengar efter terrordådet i Utøya. Till exempel Mona Sahlins tal finns däremot kvar – i hundratal.

Håkan Juholt anklagar nu Socialdemokraterna för härskarteknik, där första steget är osynliggörande.
– I detta nu känns det nästan surrealistiskt; fanns jag aldrig? säger han till Expressen och tillägger att det knappast är en tillfällighet att just alla hans tal är borta.

Men enligt S-presschefen Håkan Gestrin är orsaken bakom alla dolda klipp en "godtycklig rensning" under valrörelsen där man tog bort långa klipp. Håkan Juholts klipp går fortfarande att se via en googling.

Alice Bah Kuhnke tackar ja till Mittmedias inbjudan
Mittmedias styrelseordförande Jan Friedman listade häromdagen fyra punkter riktade till regeringen och kulturministern Alice Bah Kuhnke. I dessa tipsar han på vilka sätt hon kan hjälpa koncernen att slippa falla ner i det stup vid vars kant kulturministern anser att Mittmedia befinner sig. Han passade dessutom på att bjuda in henne till möte med ledningen i Gävle, likväl som Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg. Nu har kulturministern tackat ja till den senare, skriver Gefle Dagblad.

– Att samtala med journalister, ägare och med många andra om mediernas demokratibärande roll och hur den ska upprätthållas är en av de saker jag har ägnat och kommer vilja och behöva ägna mycket (!) tid åt. Det är en gemensam utmaning av största slag vi står i. Med andra ord vill jag förstås gärna tacka ja till din inbjudan och ser till att någon av mina medarbetare tar kontakt. Jag önskar dig en bra dag!, skriver Alice Bah Kuhnke som svar till Anna Gullberg.

Naturkatastrof i medieskugga
Känner du till att delstaten Louisiana efter fyra dagars extremt regnväder drabbats av den värsta naturkatastrofen i USA sedan cyklonen ”Sandy” 2012? Att tretton personer dött och att tiotusentals hem förstörts? Inte? Det kanske inte är så konstigt eftersom händelsen har legat i medieskugga i såväl omvärlden som USA. Det skriver DN och hänvisar till USA Today, som konstaterar att flera många ledande medier inte har ägnat saken en enda artikel om katastrofen när den nådde sin kulmen förra helgen.

Efter OS-simmaren Lochtes rån-lögn: Förlorar sponsorer
Ryan Lochte spred lögner om att han blev rånad under OS i Rio de Janeiro. Nu förlorar han de tre stora sponsorkontrakten med Speedo, Ralph Lauren och Gentle Hair Removal, enligt Adage. Speedo vill till exempel inte längre förknippas med atleten efter hans beteende "går emot allt" varumärket står för.

Instagram har installerats en miljard gånger i Android
Som fjärde Facebook-ägda app når nu Instagram en miljard Adroid-installationer, skriver Mashable. Facebooks egen app, Messenger och Whatsapp har också nått över miljardspärren. Installation är dock inte detsamma som antal användare.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.