Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

(S)-tidningar: ”Risken stor att flera tidningar faller bort”

Publicerad: 19 november 2012, 06:49

Det är bra att det nuvarande presstödet ses över. Samtidigt är det ett problem att det nya systemet börjar gälla först om fyra år, vilket är en evighet i tidningensbranschen. Det skriver företrädare för landets (S)-tidningar på DN Debatt.


Företrädare för landets (S)-tidningar skriver på DN Debatt att "om inget  konkret inträffar före 2017 är risken stor att flera klassiska  tidningar faller bort."  

De menar att de befinner sig i ett moment 22 ur ett företagsekonomiskt  perspektiv. De välkomnar den översyn av det statliga stödet till  dagspressen som just nu pågår, då det är ett föråldrat system, men menar  att problemet med översynen av presstödet är tidsaspekten. Att det  börjar gälla först januari 2017, det vill säga över fyra år fram i  tiden.

"Fyra år är en evighet i en bransch där förändringarna sker i rasande  takt. Vi som dagligen arbetar med dessa frågor i ständig förändring med  såväl konjunkturella som strukturella framåtblickande problemlösningar,  har svårt att sia om hur mediebranschen ytterligare har förändrats fyra  år fram i tiden."  

Man tycker också att det nuvarande presstödet ska höjas i rena krontal  fram till år 2017, att man ska sänka gränsen på 12 000 exemplar och att  regelverket ändras så att en dagstidning inte behöver ha minst 55  procent unikt material för att få presstöd.  

Debattartikeln är undertecknad 13 tidningar som alla tillhör  Pres(s)gruppen – en sammanslutning av Sveriges prenumererade  S-tidningar.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.