Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så blev tacobaconpajen en viral succé

Publicerad: 1 mars 2016, 13:19

Sugen på tacobaconpaj?

Foto: Matbibeln

Svenskarna faller som käglor för matvideos. Nu gör Ewa Dabrowskis tacobaconpaj miljonsuccé i sociala medier. Här är historien.


Ämnen i artikeln:

Stina DabrowskiNyheter365ViraltOnlinevideoNewsnerVideo

Ewa Dabrowski, dotter till tv-personligheterna Kjell och Stina Dabrowski och till vardags så kallad souschef på en japansk restaurang i Stockholm, har fått det att vattnas i munnen hos massvis med svenskar. Hon har nämligen slagit ihop våra främsta favoriter tacos och bacon – till en tacobaconpaj! Klippet där tacobaconpajen lagas har laddats upp på Nyheter365:s nya Facebooksajt Matbibeln.

1,6 miljoner har hittills sett klippet. Kommentarerna är uppe i snart 10 000 och gillamarkeringarna i 9 000. Inspelningarna till sajten började för cirka en månad sedan.

Johan Rikner (reds. anm vd Nyheter365) brukar skicka idéer till mig på vad vi ska spela in och vi försöker sedan göra dem svenskanpassade. Vi har sett liknande klipp på baconpaj, men aldrig tillsammans med tacos. Svenska folket älskar bacon och tacos, säger Ewa Dabrowski till Resumé.

Klippet har även spridits i Spanien, där Nyheter365 driver en motsvarande sajt.

– Här är den uppe i över sex miljoner visningar. Jag trodde aldrig att det skulle bli en sådan megasuccé, så visst är det förvånande. I Spanien har det varit lite upprört då de anser att det inte är tacos, men i Sverige har det blivit nästan enbart positiva kommentarer.

Just snygga matvideos är något som fungerar på Facebook. Kit är ett annat medieföretag som lägger upp mat frekvent, nu senast broccolipasta och ”ägg i ett hål”.

– Det känns som att mat överlag har blivit ett större intresse bland folk. Det som fungerar är enkla recept som folk kan göra hemma. Knepet är att klippa bort så många ingredienser som möjligt, för om det blir allt för komplicerat och långt så lämnar folk.

Tanken är att Newsner efter uppstartsfas ska börja tjäna pengar på videosarna.

Företaget har den senaste tiden även startat upp Sportbibeln.se, en Facebooksajt med viral sportjournalistik.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.