Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så blir avgångsvederlagen

Publicerad: 20 oktober 2011, 10:49

Nu har medarbetarna informerats om avgångsvederlagen och nya organisationen på Aftonbladet. Maximalt blir det 30 månadslöner. Samtidigt kom beskedet att affärsområdena webb och mobil slås ihop till online med Pontus Ogebjer som chef.


Ämnen i artikeln:

Anna SettmanAftonbladetJan Helin

Aftonblaet ska göra sig av med 45-65 tjänster på redaktionen och cirka 20 anställda på affärssidan och spara 100 miljoner kronor.

I dag presenterades avgångsvederlagen som är färdigförhandlade med fackklubbarna. Erbjudandena riktar sig till tillsvidareanställda med en anställningstid över fyra år. Avgångsvederlagen delas in i tre olika nivåer:

*55 år och äldre som jobbat i 12 år eller med får 30 månadslöner.

*45 år och äldre som jobbat i 12 år eller mer får 16 månadslöner.

*Övriga som jobbat över fyra år får uppsägningstid + 3 månadslöner.

Det är i paritet med avgångsvederlagen när Aftonbladet skar ner 2009.

Medarbetarna har fram till 8 november att ansöka om avgångsvederlag. Sedan bestämmer ledningen vilka som beviljas avgångsvederlagen. Vissa profiler kan alltså stoppas.

Samtidigt kom besedet att Aftonbladet slår ihop affärsområdena webb och mobil till ett affärsområde som går under namnet online. Där blir Pontus Ogebjer chef. Chef för print är Annika Söderberg. Marknadsavdelningen avvecklas i sin nuvarande form och förflyttas i stället till de olika affärsområdena.

– Det är naturligt att slå ihop webb och mobil. Webben står för intäkterna och ökningen i mobilen. , säger Anna Settman.

Hur kändes det att informera om avgångsvederlagen?
– Klart att en sådan här dag är tråkig, men vi fick ett samlat mottagande av medarbetarna som fått mycket information löpande, säger Aftonbladets vd Anna Settman till Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.