Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så blir du en vinnare 2018

Publicerad: 15 december 2017, 10:25

Är det något som historien har lärt oss är det att inte kommer att funka att göra samma sak som förra året, skriver Johan Såthe.


Ämnen i artikeln:

Johan SåtheResumé

När julstressen på jobbet äntligen har lagt sig sitter alla marknadschefer och kommunikationsexperter och brottas med samma fråga: Hur blir jag och det varumärke jag arbetar med en vinnare nästa år?

Är det något som historien har lärt oss är det att inte kommer att funka att göra samma sak som förra året. Resumés Billy Andersson och Yasmine Winberg har plöjt rapporter, spaningar och intervjuat experter om vad vi kan förvänta oss av 2018. Resultatet blev en karta med fyra fyrar att navigera kring. Personligen inspireras jag mest av spaningen om "den känslosamma tekniken".

Spaningen finns att läsa i det kommande numret av magasinet Resumé – eller redan nu om du prenumererar på Resumés fördjupande och analyserade journalistik Resumé Insikt.

Läs mer här.

***

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg har under den senaste tiden seglat upp som tidningens "thought leader". När publisher Sofia Olsson Olsén är sjukskriven verkar hon vara den enda som vågar yttra sig offentligt.

I veckans avsnitt av Medierna i P1 intervjuas hon om läget på Aftonbladet. Det var talande att hon inte ville uttala sitt stöd till sin chef Sofia Olsson Olsén.

Lyssna på avsnittet här.

***

Fredrik Virtanen lämnar Aftonbladet, en väntad lösning med tanke på rapporteringen kring honom.

***

Tv-programmet Resumé Insikt Debatt summerar reklam- och kommunikationsåret 2017.

Programledaren Yasmine Winberg leder en panel med Emma Blom, vd på Social Industries, Samuel Skwarski, pr-konsult på Volontaire och Clara Uddman, art director på Nord DDB.

Se programmet här.

Se alla höstens alla program från Resumé Insikt Debatt här.

***

Jag är mycket nöjd med att Unn Edberg bloggar om medier för Resumé. Hennes senaste blogginlägg handlar om hur b2b-medier kan jobba med storkundslösningar.

Läs det här.

***

2017 har varit ett varit ett av Resumés mest händelserika år genom tiderna. Vi har under året lagt ner vår gamla nyhetstidning som kom ut varannan vecka. Istället lanserade vi ett månadsmagasin med fokus på fördjupning och analyser. Magasinet fick i november pris för Årets bästa omgöring av Sveriges Tidskrifter. Enligt undersökningsföretaget Orvesto ökade antalet läsare av magasinet med åtta procentenheter till 40 000 under 2017.

Den som prenumererar på magasinet får också tillgång till vår fördjupande digitala journalistik, Resumé Insikt. Vi har i år också lanserat en satsning på poddar och en serie tv-program, Resumé Insikt Debatt (kika gärna i vår Youtube-kanal).

Vår journalistik har nått fler människor än någonsin, i början av december nådde nyhetssajten nytt rekord, 453 000 unika besökare under en vecka.

Resumé är också så mycket mer än bara vår journalistik. Vi anordnar varje runt 35 evenemang där vi tar vårt innehåll till olika typer av scener. Bland våra största evenemang finns Sveriges Bästa marknadschefer, Näringslivets 150 Superkommunikatörer och nya Sound Stockholm.

I juni i år adresserade vi mediebranschens största utmaningar under konferensen Nordic Media Insights. Över 350 mediechefer, specialister och kommunikatörer från Sverige, Norge, Finland och Danmark fanns på plats i Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm för att lyssna på föreläsare från hela världen.

Nytt för i år är också vår stora satsning på utbildningar – Resumé Akademi. Tanken är att hjälpa sig som arbetar i medie- och kommunikationsbranschen att vässa din kompetens ytterligare. Vi har under året anordnat 18 olika utbildningar vid 38 olika tillfällen, lärare är branschens vassaste experter och inspiratörer.

Orkade du inte läsa mitt skryt om vad bra det gått? Se filmen om Resumés 2017 istället.

Tack för att du är en del av Resumés värld.

***

Helgens läsning på Resumé: Från och med 20.00 ikväll fredag kan du läsa #helgintervjun med en av mina favoritjournalister, Malena Rydell. I söndagens #karriärsöndag har vi intervjuat Daniel Weilar, som nyss lämnat jobbet som vd för Nyheter24-gruppen.

***

Nu tar Fredagskrönikan jullov och kommer tillbaka nästa år. God Jul och Gott nytt år!

Johan Såthe

Ämnen i artikeln:

Johan SåtheResumé

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.