Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så blir Expressens nya debattsida

Publicerad: 25 maj 2015, 08:15

Till vänster: Michaela Möller. Till höger: Josefin Berglund.

"Sidan 4" skrotas, istället lanseras nya Expressen Debatt som ska bli en mötesplats för Sveriges starkaste åsikter. – Välkommen till nya Expressen Debatt! Nu ska vi bli ännu rappare, vassare och större, säger redaktör Josefin Berglund.


Ämnen i artikeln:

Karin Olsson

Expressen Debatt ska informera och underhålla publiken. Bakom debattsatsningen står Josefin Berglund och kollegan Michaela Möller. Av ett pressmeddelande framgår att ambitionen är att Expressen Debatt ska " hålla ett högt tempo på nätet och publicera de allra vassaste inläggen i papperstidningen, där debatten även fortsättningsvis kommer att ha en framskjuten position".

– Vi når ut till en mångmiljonpublik varje vecka genom vår mobilsajt, desktopsajt och tidning. Dessutom är vi snabba och erbjuder våra läsare en ovanlig bredd. Hos oss skriver allt från partiledare, ministrar och näringslivstoppar till Instagramprofiler och hiphop-artister, säger Josefin Berglund.

Inför helgens S-kongress sätter Expressen Debatt i dag igång en serie om Socialdemokraternas opinionskris. Utöver det förbereds det program som ska fylla Expressens scen under Almedalsveckan.

– En vital samhällsdebatt har alltid varit dagspressens livsluft, men den har fått en ännu större betydelse i det moderna mediehuset. Många vill dela och diskutera välargumenterade och upplysande åsikter i sociala medier, vilket fungerar som något av en demokratisk vitamininjektion, säger Karin Olsson, ställföreträdande utgivare för Expressen.

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Karin Olsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.