Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Så blir framtiden på Facebook

Publicerad: 26 mars 2015, 06:52

Facebook körde ut en rad nyheter.

Foto: Colourbox.

Facebook presenterade en rad nyheter under gårdagens F8-konferens, Nike kritiseras för sponsoravtal och Apples aktier kan snart vara värda en biljon. Läs fler nyheter i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookNikeMark ZuckerbergAppleDawit Isaak

Här är Facebooks viktigaste nyheter
På utvecklarkonferensen F8 som hölls i San Fransisco under onsdagskvällen presenterade Facebook och grundaren Mark Zuckerberg en rad nyheter, skriver Venturebeat.
Samtidigt passade Zuckerberg på att sia om hur framtidens användande av Facebook kommer att bli.
– För fem år sedan var en majoritet av det innehåll som folk delade på Facebook text. Nu är det foton. Om fem år kommer det vara video. Och om ytterligare fem år kommer det vara virtual reality och augmented reality-innehåll, sa Zuckerberg enligt DN.

Här är de viktigaste nyheterna som presenterades under kvällen:

- Snart ska det gå att posta 360-gradiga 3D-videos i feeden
- Beställningar via Messenger - göra dem, ändra dem och ändra leveransdetaljer
- Lanserar analysverktyg för appar - utvecklare kan spåra användares beteende i appar och därmed påverka annonser för apparna.
- Snart går det att "bädda in" videos som lagts ut på Facebook - vilket gör att de kan läggas upp på sajter
- Satsar på videoannonsplattformen LiveRail - tjänsten kommer att använda information som användarna angivit på Facebook för att skräddarsy annonserna.
Nike kritiseras för sponsorval
Sportjätten väljer att sponsra friidrottaren Justin Gatlin den här säsongen, vilket skapar många ilskna reaktioner, enligt Expressen. Anledningen är att han tidigare varit avstängd för dopingbrott, även om han gjorde comeback 2014.
"Jag är väldigt besviken över det här. Jag tycker inte att det här reflekterar Nikes grundvärderingar", skriver maratonstjärnan Paula Radcliffe, som också sponsras av Nike, på Twitter.

Två iranska journalister döda i flygkraschen
Fyra iranska journalister befann sig i Europa för att rapportera om fotboll. I sista minuten bokade två av dem in sig på Germanwings plan som var på väg mellan Barcelona till Düsseldorf och störtade i franska alperna. De fyra journalisterna skulle ha varit i Sverige nästa vecka för att bevaka Sveriges landskamp mot Iran, skriver The Guardian.

Ingen brottsutredning om Dawit Isaak

Riksåklagare Anders Perklev väljer att inte inleda en förundersökning om brott mot den svenske journalisten Dawit Isaak som sitter fängslad i Eritrea. RÅ anser att en utredning skulle äventyra chanserna att få honom frisläppt. Isaak har uttit fängslad i Eritrea sedan 2001, skriver TT.

Apples aktier kan snart vara värda en biljon
Apples aktie kan snart vara uppe i 180 dollar, enligt analytiker som The Guardian har pratat med. I dag köps aktien för 127 dollar. Skulle analysen slå in innebär det att Appel är värt mer än 1 000 miljarder dollar.

P3 Dokumentär fyller 10 år
P3:s populära dokumentärprogram P3 dokumentär fyller tio år, vilket firas med en jubileumspodd med programmakarna Kristofer Hansson och Fredrik Johnsson som berättar historier bakom kulisserna.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.