Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så blir Neuraths nya bok

Publicerad: 4 november 2013, 11:50

Carolina Neurath, SvD.

Foto: Niclas Engsäll.

Carolina Neurath, som nyligen tog tjänstledigt från Svenska Dagbladet, ägnar tiden åt att skriva en ny bok, tillsammans med SvD-kollegan Jan Almgren.


Ämnen i artikeln:

Carolina Neurath

I våras avslöjade Resumé att Carolina Neuraths succébok "Den stora bankhärvan" om HQ-kraschen ska bli biofilm.

Nu är SvD Näringslivs stjärna dessutom på gång med en ny bok, som hon skriver tillsammans med Jan Almgren. Båda ingick i det SvD-team som i fjol vann Stora Journalistpriset för ”Räntekartan”.

Den kommande boken. som ges ut av Norstedts, skildrar de fyra stora svenska private equity-aktörernas  framväxt – EQT, Nordic Capital, IK Investment Partner och  Altor.

– Riskkapitalbolagen  är högaktuella nu, dels eftersom de jagas med miljardkrav av  Skatteverket och dels efter de skandaler som uppdagats i en del av  portföljbolagen, nu senast var det ju EQT-ägda skolbolaget  Academedia som granskades i Uppdrag Granskning, säger Carolina Neurath till Resumé och fortsätter:

– Att de går in i välfärdsbolag ställer också helt  andra krav på öppenhet, men också högre moraliska krav till exempel vad  gäller hela skatteuppläggen. Vi har som mål att besöka något eller flera  av skatteparadisen i brittiska Kanalöarna och klargöra hur allt  egentligen fungerar.

Planen är att boken ska komma ut efter sommaren nästa år.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Carolina Neurath

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.