Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så blir våren i Kanal 5 - få överraskningar

Publicerad: 9 december 2014, 09:35

UPPDATERAD SBS Discovery, som äger Kanal 5, presenterar få överraskningar i sin vårtablå. Nytt är möjligen att Filip & Fredrik kommer med ett program där man "ohämmat" ger sin syn på aktuella händelser, personer och trender. I övrigt handlar vårtablån mest om premiärer för serier som "The Mysteries of Laura", "Stalker" samt nya säsonger av olika program och serier.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryKanal 5

Det mesta har media redan rapporterat. Det vill säga att SBS Discovery har vunnit rättigheterna till handbolls-VM i Qatar i kamp med TV4 - blev klart i höst. I somras stod det också klart att SBS Discovery sänder EM-kvalmatcher som exempelvis Sverige mot Moldavien den 27 mars.

Nypremiärer med egna serier lyser dock med sin frånvaro i vårtablån från SBS Discovery – förutom möjligen att radarparet Fredrik Wikingsson och Filip Hammar ska komma med ett program där man "omhämmat" ger sin syn på aktuella händelser, personer och trender.

Resumé har sedan tidigare rapporterat att Kanal 5 tar det japanska tävlingsprogrammet Ninja Warrior till Sverige och gör en svensk variant med Adam Alsing som programledare.

I övrigt är det inte så mycket premiärer att tala om annat än att man visar tv-serier som "The Mysteries of Laura" – som handlar om en mordutredare i New York som har svårt att hitta en balans mellan jobb och privatliv och "Stalker" som handlar om kriminalpolisen Jack Larsen som lämnar New York för att hjälpa polisen i Los Angeles.

Andra premiärer är "United States of Cakes" där mästerkonditorn Roy Fares tar med tittaren på en resa till sina favoritplatser i världen och komediserien "Black-ish" där man får lära känna familjen Johnson som bor i ett fint villaområde i Kalifornien.

"Red Band Society" är en ny dramaserie om Charlie som beskriver vad som händer runt honom - från sin sjukhussäng och "Flash", som bygger på DC Comics-serien med samma namn.

Övrigt är mest nya säsonger av alltifrån "En clown till kaffet", "Sofias änglar", "Ullared, "Partaj och "Grey´s Anatomy" till "CSI", "The Big Bang Theory" och "Criminal Minds".


SBS Discovery sänder också de sista sju avsnitten av Mad Men i vår.

SBS Discoverys presschef, Dan Panas, menar att återkommande säsonger av format är ett styrkebesked:
– Vi vet att det finns andra tv-hus som får mycket kritik från marknaden för att man ständigt gör om sina tabler på ett dramatiskt sätt. Att program återkommer är ju ett tecken på att de är framgångsrika, säger han.

Han uppger också att man har lyckats skapa spin-off av format som Ullared och Arga Snickaren.

Dan Panas lyfter också fram att Kanal 5:s Ninja Warrior, fotbolls EM-matcher och Handbolls-VM och det nya progammet för Filp & Fredrik som exempel på att vårtablån är offensiv.
- Vi kom bara för ett par veckor sedan med en smällkaramell och överraskade med att vi får handbolls-VM, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryKanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.