fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så blir Youtubes hårda riktlinjer för att tjäna pengar

Publicerad: 17 januari 2018, 07:16

Nu blir det svårare att vara en del av Youtubes partnerprogram.

Foto: Mostphotos

Nu ställer Youtube hårdare krav på innehållsskapare, H&M:s åtgärder efter reklamskandalen och så drar influencers nytta av Facebooks förändring.

Ämnen i artikeln:

AffärerMorgonsvepetYoutube

Så blir Youtubes hårda riktlinjer för att tjäna pengar
Youtube har den senaste tiden fått hård kritik för innehållet på plattformen – bland annat olämpliga barnvideos och utföranden från innehållsskapare. Nu senast publicerade Logan Paul en film på en person som tagit självmord, som ledde till att han förlorade sin annonsdeal.

I kölvattnet av detta kommer nu Youtube att ändra sina regler för de innehållsskapare som tjänar pengar på plattformen. Med start idag så måste man ha över 1000 prenumeranter och en tittartid som ligger på över 4000 timmar under det senaste året för att kunna få in några pengar på sitt content. Detta beslut rör även de som redan tjänar pengar på sitt innehåll – men dessa kommer inte påverkas förrän den 20 februari. Om de misslyckas kommer de att uteslutas från Youtube partnerskapprogram.

Google kommer också att införa manuell kurering på det så kallade ”preferred content”. Enligt Youtube själva har dessa förändringar inget med Logan Paul-skandalen att göra.

Efter reklamskandalen: H&M inrättar mångfaldstjänst
Bilden där en mörkhyad pojke bär en hoodie med texten ”coolest monkey in the jungle” har fått enorma konsekvenser för klädjätten H&M – man har bland annat anklagats för rasism internationellt och klädbutiker i Sydafrika har fått stänga efter omfattande vandalisering. För att motverka att samma grova misstag händer igen kommer man nu att inrätta en ny tjänst för att” ta itu med mångfald”. Det skriver kedjan på Twitter.

”Vårt åtagande att ta itu med mångfald och inkludering är genuint, därför har vi tillsatt en global ledare på det här området, för att driva vårt arbete framåt”, finns att läsa i tweeten som avslutas med ”ni kommer höra mer från oss snart”.

H&M har tagit bort bilden från alla sina kanaler.

Så drar influencers nytta av Facebooks förändring
Medierna skakar efter Facebooks senaste förändringar – det är influencers som blir vinnarna i detta. Facebook ger nu varumärken möjligheten att dubbla sina investeringar i influencers, skriver Digiday.

”Facebook har mer kontroll över influencers och mindre kontroll över mediepartners. Jag tror inte att det kommer påverka köp av annonser i Facebookmiljön negativt”, säger Corey Martin, influencer marketing-chef på 360i.

Appanvändandet växte sex procent globalt
Användandet av apparna växte under 2017 med sex procent – en nedgång från 11 procent under 2016. Vi spenderar i genomsnitt fem timmar per dag på våra smartphones. Anledningen till den sjunkande siffran är att användarna inte kan ge så mycket mer av sin dag till apparna – istället skiftar de användandet från äldre appar till nya, skriver Techcrunch.

Facebook förenklar Messenger
Det är inte bara hela nyhetsflödets algoritm som förändras – nu ska Facebook göra om gamla Messenger. Enligt it-jätten har meddelandetjänsten blivit så plottrig att den måste förnyas. Facebook investerar i visuella funktioner, till exempel GIF:s, och andra bildlösningar, och kommer även lyfta fram livevideo.

The Awl går i graven
Webbsajten The Awl har beslutat att lägga ner. Webbsajten startades 2009 av tidigare Radar-medarbetare och har firats för att gå emot strömmen med sitt passionerade och lite nördiga innehåll. ”Vi kunde inte vara mer tacksamma för hur ni gjorde oss till en del av er rutin och tog in oss i era hjärtan”, skriver The Awl till läsarna. Nyheten har fått reaktioner på Twitter, bland annat från Joshua Benton och Tim Nudd.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev