tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så drabbas frilansare av Stampens rekonstruktion

Publicerad: 23 maj 2016, 11:31

Cecilia Krönlein, chefredaktör för GP.

Foto: Anna-Lena Lundqvist

Journalister och andra frilansare som har obetalda fakturor hos Stampen kommer att få vänta på pengarna.

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenCecilia KrönleinStampen

MF

Mårten Färlin


I ett pressmeddelande om Stampens rekonstruktion kan man läsa att de aktuella Stampenbolagen för närvarande inte får "betala skulder till leverantörer som avser tiden före rekonstruktionen. Rekonstruktören kommer att kontakta leverantörer och kalla till borgenärssammanträde."

LÄS MER: Stampen begär rekonstruktion

Chefredaktör på Stampentidningen Göteborgsposten, Cecilia Krönlein, förklarar för Resumé att koncernen jobbar på att informera sina frilansare om vad som händer med deras obetalda fakturor i samband med rekonstruktionen.
– Vi beklagar självfallet det inträffade och hur det eventuellt kan komma att påverka enskilda, skriver hon i ett mejl, fortsätter:

– De obetalda fakturor som avser frilansmaterial som publicerats före det att tingsrätten fattar sitt beslut kommer att ingå i rekonstruktionen.

När kommer frilansarna att få sina pengar?
– Med tanke på att ansökan om rekonstruktion lämnades in i dag är det som du säkert förstår därför alldeles för tidigt att svara på när berörda fordringsägare kan få betalt. Det var också innebörden i det mejl som vi i morse skicka ut till dem som vi samarbetar med.

Hon kan inte svara på frågan huruvida frilansarna riskerar att helt bli utan pengar eller att endast få delar av fakturorna betalda.
– Exakt hur den så kallade rekonstruktionsplanen kommer att se ut ska nu rekonstruktören arbeta fram tillsammans med koncernledningen. När rekonstruktionsplanen sedan blir klar kommer vi naturligtvis att informera fordringsägarna om innehållet.

Allt material som köps efter att rekonstruktionen påbörjats kommer däremot att betalas direkt eller rent av i förskott.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev