Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så firas Blatters avgång

Publicerad: 3 juni 2015, 05:06

Några av förstasidorna i dag.

Världens medier firar att Fifa-basen slutar, fulstreaming kostar branschen 800 miljoner kronor och Google ska räkna kalorier på dina bilder. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Pirate BayPinterestEdward SnowdenGoogleFIFAFilm & TV-Producenterna

Så firas Sepp Blatters avgång
I går kväll meddelande Fifa-presidenten Sepp Blatter plötsligt att han avgår. På en hastigt inkallad presskonferens sade han att orsaken bakom beslutet är att han inte känner något stöd från stora delar av fotbollsvärlden. Bakgrunden är förstås den FBI-utredning som pågår mot flera av organisationens toppar, och enligt ABC News ingår även Blatter själv i den.

Eftersom Sepp Blatter är en djupt impopulär möttes beskedet igår med högt jubel. Världens förstasidor pryds i dag av rubriker som "Blatt's all folks" (Daily Star med flera), "Good riddance" (The Telegrapgh) och "Sent off". Se fler mediereaktioner här och här.

Pirate Bay-grundare på fri fot...
Fredrik Neij som var med och grundade fildelningssajten Pirate Bay är nu utsläppt från fängelset. Han har avtjänat två tredjedelar att sitt tio månader långa fängelsestraff. Nu planerar han att resa till Laos för att jobba med it, berättar han för Jönköpings-Posten.
– Äntligen, jag njuter av ölen, säger han till tidningen.

...och piratstreaming ruinerar film- och tv-branschen
Enligt en beräkning från Film- och tv-producenterna går den svenska filmbranschen miste om över 800 miljoner kronor på grund av illegalt strömmad och fildelad film och tv, skriver TT. Rapporten bygger på 1 003 intervjuer med personer mellan 16 och 79 år. 29 procent svarade att de använder illegala tjänster för att se film och tv.

Pinterest lanserar köpknappar
Köpknappar i anslutning till annonser är ett starkt växande fenomen. Det sociala nätverket Pinterest bekräftar nu att de lanserar en köpknapp i sin app. Knapparna ska kunna läggas i anslutning till produktbilder vilket ska göra det betydligt enklare för besökarna att handla dessa online, skriver Techcrunch.

Google ska räkna kalorier på dina bilder
Bilder på mat svämmar över sociala medier. I framtiden kan det räcka med just dessa för att få svar på hur många kalorier maten innehåller. Google driver nämligen ett projekt med namnet Im2Calories som bygger på avancerade inlärningsalgoritmer. Genom att ta bilder ska den kunna räkna ut näringsvärdet på det som står framför dig, skriver The Guardian.

CMore rycker i Viasat-profil
Den Bonnier-ägda streamingtjänsten har vunnit rättigheterna till hockeyallsvenskan från Viasat, och försöker nu sno över deras hockeyprofiler. Aftonbladet har tidigare avslöjat att Niklas Jihde förhandlar om att byta kanal, och nu rapporterar Expressen att hans kollega Erik Grankvist kan vara på väg i samma riktning.

Snowden får yttrandefrihetspris
NSA-visselblåsaren Edward Snowden tilldelas det norska yttrandefrihetspriset Bjørnsonprisen. Det motiveras genom hans "arbete för att skydda den personliga integriteten och för att ha riktat ett kritiskt ljus mot USA:s övervakning av sina medborgare och andra" skriver TT.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.