Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så förlorade Virtanen en miljon

Publicerad: 2 oktober 2008, 15:14

Aftonbladet- och TV8-journalisten Fredrik Virtanen satsade 400 000 kronor mitt under värsta börsturbulensen. I tisdags sålde han aktierna i panik efter börsraset.


Fredrik Virtanen. Foto: Ulf Berglund/TV8

Fredrik Virtanen skriver idag själv om sina misslyckade spekulationer. Men ett tag såg det ljust ut för journalisten. 2007 hade han aktier och fonder värda en miljon, efter lyckade spekulationer.

Men i fredags eftermiddag gjorde han en våghalsig satsning mitt under en av de värsta finanshaverierna någonsin. Han satsade 200 000 kronor, trots att han har en momsskuld på 400 000 kronor, i fonden Xact Bull.

Aktiedepån föll snabbt i värde. När den hade minskat med 30 000 kronor köpte Fredrik Virtanen aktier i Swedbank för 200 000 kronor till.

På måndagskvällen stoppdes Bushs räddningsplan och det blev panik på Wall Street. Swedbank sjönk sju procent och Xact Bull fem procent.
”Allt blev svart. Jag bytte strategi och sålde allt i panik. J ag förlorade mer än jag hade råd med, jag grät, när jag sprang in på toaletten och kräktes av självhat och äntligen förstod - på riktigt förstod - dem som hoppade från skyskraporna på Wall Street 1929 ", skriver Fredrik Virtanen på Newsmill.

I och med det förlorade han 100 000 kronor. Men Fredrik Virtanen tänker inte ge sig.
”Nu ska jag maxbelåna de allra sista 100 000 kronorna, de som våren 2007 var en miljon kronor, och ta igen förlusterna”, skriver han på Newsmill.Läs artiken på Newsmill här

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.