Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så fungerar Apples nya iPad

Publicerad: 8 mars 2012, 07:37

Nya paddan.

Foto: Pressbild

Apple släppte, som väntat, sin tredje iPad-modell under onsdagen. Modellen har en skärm som slår hd-apparater och finns tillgänglig i Apple-butikerna från och med den 16 mars. En modell med 16 Gigabytes lagringsutrymme landar på 499 dollar.


Ämnen i artikeln:

CNN MoneyIpadApple

Den allra flashigaste nyheten hos nya iPad är att den har en "retina  display", vilket endast tidigare funnits tillgängligt hos iPhone, enligt  CNN Money.

Enligt Apple är pixlarna på displayen så små att de  knappt går att urskilja för det mänskliga ögat. Den nya iPad-skärmen har  3,1 miljoner pixlar, vilket är en miljon mer än vad en hd-skärm med  upplösningen 1080p skulle ha i en sådan storlek.

Den nya iPad-modellen har också en fyrkärning processer, vilket dubblerar hastigheten i förhållande till iPad 2.

Modellen  har också en förbättrad kamera som gör att det går att spela in  hd-video samt använda en mikrofon för att kunna diktera saker.

Apples nya iPad är också den första som stöder 4G-tekniken Long Term Evolution, LTE.

Enligt Apple själva ger tekniken ger nedladdningshastigheter på 73 mbit/.

Nya iPad stöder också 3G  när det inte finns någon 4G-täckning i närheten och för att kunna stöda  alla olika nätverk och liknande i världen är Apples nya iPad-modell 7  procent tjockare och 5 procent tyngre än iPad 2.

Apple har också  meddelat att man tänker fortsätta att sälja Ipad 2, här ligger  prislappen på 399 dollar. Det vill säga 100 dollar billigare än för den  nya iPad-modellen.

Enligt en undersökning från Pricegrabber vill 42 procent av de nuvarande iPad-ägarna köpa den nya iPad-modellen.

Enligt DisplaySearch dominerar Apple tablet-marknaden med en marknadsandel på 59 procent.

En  undersökning från eMarketer forecast visar att nära 13,2 procent av den  amerikanska befolkningen räknar med att använda sin iPad minst en gång  per månad.

Enligt CNN Money visade Apple även upp en ny version av  sin set-top-box för tv-marknaden under onsdagens pressträff i New York.  Den nya modellen stöder hd-tv.

Företaget ryktas även förbereda att släppa sin egen tv-modell någon gång i år, enligt CNN Money.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

CNN MoneyIpadApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.