onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så går det för Hugo Rehnbergs byrå – ska öka intäkterna med 50 procent

Publicerad: 25 april 2017, 08:55

Catharina Swartz och Hugo Rehnberg

I skymundan driver Hugo Rehnberg och Catharina Swartz ett växande mediebolag sprunget ur SvD:s Perfect Guide.

Ämnen i artikeln:

ContentbyråerProduktionsbolagMediaMedier

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Rehnberg & Swartz gjorde en rejäl ökning av omsättningen i fjol till 9,78 miljoner kronor (2,97 Mkr) och ett resultat efter finansnetto på 2,6 Mkr, det ger en vinstmarginal på närmare 27 procent.

– Vi ser oss som ett produktionsbolag där bra content är den röda tråden. Vi kör gör både content marketing och redaktionella uppdrag. Kombinationen är både rolig och utmanande, ena dagen har man copyhatten på sig och nästa dag är man murvel. Just att vi kan hantera båda tror jag gjort oss attraktiva hos vissa kunder, säger Hugo Rehnberg till Resumé.

I slutet av året gjorde Rehnberg & Swartz en våg av anställningar och är i dag sju medarbetare. Bland uppdragen märks de tre helgbilagorna för SvD, SvD Resor, SvD Magasinet och SvD Perfect Guide som allt började med för några år sedan då morgontidningen köpte livstilssatsningen som Hugo Rehnberg var delägare i. Målet i år är att öka intäkterna med 50 procent.

– Vi har växt organiskt. SvD:s köp av Perfect Guide har visat sig vara en bra affär och nu gör vi allt ifrån en livsstilssajt för Östermalmsbor (för mäklarfirman Lagerlings) till morgontidningsmagasin och Instagramposter för NK.

Vad blir nästa steg för er?
– Att förbättra oss på rörlig bild. Där har vi hur många lärdomar som helst att dra. Annars är det just variationen av uppdrag som vi gillar. Kontrasten mellan lite mindre kunder till att nå 300 000 SvD-läsare varje helg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev