Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så gör Unicef om barngalan i TV4

Publicerad: 24 april 2017, 09:07

Renée Nyberg och David Hellenius leder galakvällen den 1 maj.

Foto: Pär Bäckstrand/TV4.

Om en vecka sänder TV4 Unicefs gala "Världens kväll - för alla barn" där ett genomgående tema är Varje minut räknasmed det äkta paret Renée Nyberg och David Hellenius som programledare. Formatet ska tydligare visa barnrättsorganisationens arbete.


Ämnen i artikeln:

UnicefDavid HelleniusTV4Renée Nyberg

Gala är en omstöpning av det som tidigare hette "Humorgalan" och innehåller flera nyheter som knyter an till Unicefs koncept

– Vi ville med varje minut räknas hitta ett genomgående tema för vårt arbete. I dag lever 535 miljoner barn världen över i katastrofområden och varje minut dör elva barn av orsaker som kan förhindras. Vi vill visa hur vi som barnrättsorganisation och våra givare gör skillnad för dessa barn. Varje minut delar Unicef bland annat ut mässlingsvaccintill 17 barn och ser till att 25 barn får tillgång till rent vatten. Genom att bli givare kan alla göra något, varje minut, säger Unicef Sveriges kommunikationschef Andreas Eriksson till Resumé.

– Det blir fortfarande mycket humor. Varvat med musik, kända personer som är givare och annan typ av underhållning. Jag tror det är första gången på 15 år som Renée och David gör ett program tillsammans.

Inför galan har Unicef arbetat med influencers som sprider information om organisationens arbete i sina kanaler. Bland profilerna märks bland annat Jenny Strömstedt, David Lindgren, Ellen Bergström och Eva Röse.

Galan kommer att synas i all kommunikation som Unicef gör från den 19 april till nästa måndag. Organisationen har också synts på digitala tidtabeller vid Stockholms Centralstation. Andreas Eriksson hoppas att "Varje minut räknas" blir ett format att jobba efter även på längre sikt:

– Tanken är att det här ska leva i flera år och just eftersom det är relevant för vår verksamhet så tror jag att det har en bra möjlighet att vara något vi jobbar efter framöver.

Under kvällen gästas galor av Ola Rosling och Marcus Oscarsson som förklarar och ger sin syn på världsläget och utrikeskorrespondenten Samir Abu Eid kommer att finnas med på länk. Galan "Världens kväll - för alla barn" sänds den 1 maj i TV4 och produceras av Jarowskij.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.