Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Så här bra får man inte ha det”

Publicerad: 1 augusti 2012, 08:55

Jenny Strömstedt.

Foto: Resumé.

TV4-profilen Jenny Strömstedt fyller 40 år i morgon. Tilll DN säger hon att allt bara är så vansinnigt roligt och utmanande att hon undrar om det lurar en katastrof runt hörnet.


Ämnen i artikeln:

Jenny ÖstergrenJenny Strömstedt

Jenny Strömstedt är programledare för TV4:s Nyhetsmorgon, krönikör i Expressen och författare. Hon hörs också i den lättsammare podcasten "Samtidsterapi med Strömstedt & Berg", tillsammans med Carina Berg.

Samtidigt som Jenny Strömstedt, tidigare Östergren, fyller 40 är det i år 20 år sedan hon började sin journalistiska bana.

Hon kom kom in i branschen via en journalistkurs i USA och journalisthögskolan här i Sverige. Fram till dags dato har hon även varit reporter för Kalla fakta, programledare för utrikesmagasinet pangea.nu, en av programledarna för Nobelprisutdelningen och författare till flera böcker om jämställdhet, ihop med Kristina Thulin.

Till DN säger jubilaren att hon är en "cocktailmänniska" som minglar mellan olika nivåer – tunga uppdrag varvade med lättsammare inslag.

Hon säger att hon upplever en fantastisk period i sitt liv.

–      Alla i min familj är friska fortfarande, jag har ett stimulerande jobb och fantastiska vänner. Allt är bara så vansinnigt roligt och utmanande att jag bara undrar om det lurar en katastrof runt hörnet. För så här bra får man inte ha det.

Hon har kamperat ihop med Steffo Törnquist i sju år i Nyhetsmorgon.

– Våra medarbetare brukar påtala likheten med ett äktenskap i upphällningen, fast det betyder inte att vi har några planer på att sluta. Det finns en rå men även hjärtlig ton mellan oss, sa Jenny Strömstedt till Resumé i våras.

Jenny Strömstedt tycker att hon och Steffo hittat formerna och är trygga i sina roller.

– Vi lider nog båda av någon slags Tourettes, som gifter sig bra. Ibland lyckas vi jättebra och ibland går det åt helvete men vi blir alltid förlåtna, sa Jenny Strömstedt till Resumé i våras.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.