Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så hyllas Mankell i världspressen

Publicerad: 5 oktober 2015, 12:15

The New York Times, Politiken och La Repubblica.

Succéförfattaren Henning Mankell avled tidigare i dag. Nu sprids nyheten om hans död internationellt.


Ämnen i artikeln:

Henning Mankell

Henning Mankell avled under måndagen i sviterna efter hans cancerdiagnos. Sjukdomen har han varit öppen med – och skrivit flertalet texter om sjukhusbesök, diagnoser och cellgiftsbehandlingar i Göteborgs-Posten. Han slog igenom med sin bokserie om Kurt Wallander, som sedermera också har filmatiserats.

Nu sörjs han i tidningar i Europa och USA. Brittiska Variety, The Guardian The Independent, The Daily Mirror, tyska Bild, italienska La Repubblica, spanska El Pais, franska Le Figaro, danska Politiken, The New York Times, Hollywood reporter, ABC och BBC är några av de som plockat upp nyheten om författarens bortgång.

Hyllningarna är en gemensam nämnare för artiklarna. Här är några av tidningarnas ord:

"Henning Mankell, galjonsfiguren för skandinavisk krimlitteratur och vars böcker om den dystre och självrannsakande kommissarien Kurt Wallander lockat läsare över hela världen, har dött", skriver nyhetsbyrån AP.

"Mankell var en ledande figur i den så kallade Nordic noir-genren, där han upptäckte en mörkare sida av Sverige och förmedlande en motbild till landets image som ett land relativt fritt från kriminalitet", skriver The Guardian.

Henning Mankell blev 67 år gammal.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Henning Mankell

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.