Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så kan byråerna mäta jämställdhet

Publicerad: 17 november 2014, 11:06

Vilket kön får mest taltid på byrån? Med några enkla klick tar den nya appen "Gendertimer" reda på om det är kvinnor eller män som får prata mest på arbetsplatsen.


Idén till appen kom efter att grundaren, Fredrik Eklöf, själv reagerade på uppfattningen av vilket kön som pratar mest i möten och diskussioner.

– Män tänker inte på att de diskriminerar och kvinnor är inte medvetna om att de blir diskriminerade, säger han till TT.

Appen har två symboler, en för man och en för kvinna. Personen som vill mäta fördelningen får helt enkelt trycka på "kvinnoknappen" respektive "mansknappen" beroende på vem som pratar. Sedan får man skriva in hur stor del av gruppen som är kvinnor och hur stor del som är män. Utifrån det räknar appen ut hur många procent respektive kön pratar.

– Vi hoppas kunna utveckla en röststyrning, som känner igen röster och så får man själv identifiera rösterna på de olika personerna och vilket kön de har, säger Fredrik Eklöf till TT.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.