Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så många såg Eurovision Song Contest 2016

Publicerad: 16 maj 2016, 07:50

Foto: Janne Danielsson /SVT

Finalen innebar rekordsiffror för SVT – sågs av 400 000 fler i Stockholm än förra årets ESC i Wien. Nu vill årets producenter göra ett ”Worldvision Song Contest”.


Årets Eurovision Song Contest sågs av hela 3 684 000 tittare i Sverige. Stockholm slog därmed även tittarsiffrorna från 2013 med omkring 300 000, då ESC-finalen hölls i Malmö. Globalt sågs årets final av 200 miljoner tittare, uppger SVT.
– Vi är lyckliga över att den förnyelse av Eurovision Song Contest som hela vårt team jobbat så hårt med togs emot på det här sättet. Det är ett bevis på att det fortfarande går att slå rekord i tv, kommenterar Martin Österdahl och Johan Bernhagen exekutiva producenter för ESC 2016.

ESC 2016 sändes inte bara i Europa – utan även för första gången i USA och Kina, utöver Australien. Producenterna Martin Österdahl och Johan Bernhagen säger nu i SVT:s Gomorron Sverige att tävlingen kan växa ännu mer och ha deltävlingar i olika kontinenter, till exempel ett Eurovision, ett Asiavision och ett Americavision följt av ett gemensamt ”Worldvision”.
– Ja, det finns sådana ambitioner och tankar inom EBU och Eurovision centralt. Det har funnits förfrågningar om att göra någonting i Amerika och en idé om att göra något i Asien. Vi får se vad det landar, säger Martin Österdahl till SVT.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.