Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så många såg Tre Kronor försvara VM-guldet

Publicerad: 21 maj 2018, 12:28

Foto: Pressbild

Tre Kronor försvarade fjolårets VM-titel och besegrade Schweiz i ett straffdrama. Över två miljoner tittare satt bänkade och följde finalen.


Ämnen i artikeln:

MTGHockey-VMMMS

TV3:s finalsändning med studio mellan Tre Kronor och Schweiz hade en snittrating på 14,54 procent i målgruppen 3-99 år, och en marknadsandel på 56,8 procent, enligt preliminära siffror från MMS. Som bäst låg ratingen på 21,68 procent och marknadsandelen 78,1.

Som mest satt 2,35 miljoner bänkade framför finalen och följde Tre Kronors väg mot guldet.

– Vilka sändningar, vilken final, vilken folkfest! Det är underbart att hockeyn är tillbaka på TV3. Vi dominerade totalt igår med helt otroliga siffror där vi toppade på närmare 2,5 miljoner tittare. Vi är väldigt stolta över våra produktioner från Köpenhamn, våra profiler, de fina siffrorna och inte minst Tre Kronor - som alla varit i världsklass, säger Filippa Wallestam, vd på MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Hockey-VM har sänts på TV3, TV10 och Viaplay. För Viaplay var VM-finalen den mest sedda i Norden någonsin.

Finalen 2017 med studio hade en snittrating på 16,55 procent och marknadsandelen landade på 57,7 procent. Som mest sågs matchen av 2 290 000 och då var det TV4 som stod för sändningen.

Totalt för hela turningen låg den preliminära snittratingen på 1,9 procent och en marknadsandel på 11,7 procent.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

MTGHockey-VMMMS

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.