Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så minns världen Playboygrundaren Hugh Hefner

Publicerad: 28 september 2017, 06:27

Hugh Hefner är död, Facebook kallas till utfrågning om Donald Trumps eventuella rysshjälp och WPP ställer krav inför Cannes Lions. Det och mycket mer i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookCannes LionsMark ZuckerbergAmazonDonald TrumpWPP

På onsdagskvällen dog grundaren av Playboy Magazine, Hugh Hefner. Han blev 91 år gammal. Anledningen till dödsfallet ska ha varit naturlig och han somnade in omgiven av sina nära och kära i sitt Playboy Mansion i Beverly Hills.

Playboys sajt har gjorts om till en hyllning för den avlidne entreprenören. Och från övriga världen strömmar kärleken in.

– Min far levde ett exceptionellt och betydelsefullt liv som medie- och kulturpionjär och en ledande röst för några av de mest signifikanta sociala och kulturella rörelser i vår tid när det kommer till att förespråka yttrandefrihet, medborgerliga rättigheter och sexuell frihet, säger Hugh Hefners son Cooper Hefner, i dag kreativ chef på Playboy Enterprises.
– Han definierade en livsstil och en atmosfär som är hjärtat av märket Playboy, ett av de mest igenkända och hållbara i historien.

Musikern Gene Simmons är en av de som skriver om Hugh Hefner på Twitter: "En bra man, entreprenör och innovatör. Ditt arv lever vidare"

Kim Kardashian skriver: "RIP till legenden Hugh Hefner. Jag är så hedrad över att ha varit del av Playboys team. Du kommer verkligen att bli saknad! Älskar dig Hef!"

Nancy Sinatra: "En av de snällaste personer jag någonsin har träffat. Godspeed, Hugh Hefner."

Hugh Hefner började karriären som copywriter innan han grundade tidningen Stag Party (som senare kom att bli Playboy Magazine) 1953. I det första numret fanns bilder på en naken Marilyn Monroe. Sedan dess har Playboy Magazine kommit att bli ett av världens mest igenkända magasin. Under sina glansdagar på 70-talet var tidningens upplaga uppe i 7 miljoner exemplar, men hade förra året minskat till 800 000. Det skriver CNN.

Facebook kallat till utfrågning om Donald Trump
Facebook, Google och Twitter är kallade till en öppen utfrågning som hålls av underrättelseutskottet i USA:s representanthus, enligt Reuters. Anledningen är att man misstänker rysk inblandning i presidentvalsutgången, och nu har en utredning satts igång. På Twitter skriver Trump att Facebook alltid varit anti-Trump. Det sågs inte med blida ögon av grundaren Mark Zuckerberg, som snabbt svarade i ett Facebookinlägg:
"Trump påstår att Facebook är emot honom. Liberaler säger att vi hjälpte trump. Så är det att driva en plattform för alla sorters åsikter".

WPP drar åt skruvarna i hotet om Cannes-bojkott
Det blev en stor snackis när Publicis i somras meddelade att man förbjöd alla sina byråer att tävla i Cannes och alla andra reklamtävlingar nästa år. Nu kräver WPP att Cannes Lions och Eurobests moderbolag Ascential ska gå med på vissa krav för att de ska vara med och tävla. I en internt mejltråd som Adweek tagit del av, framgår det att WPP:s vd sir Martin Sorrell och cd:n John O'Keefe ska sitta ner och prata med Ascential-vd:n Duncan Painter. I mejlet framkommer det också att WPP planerar att dra sig ur Eurobest, även om de inte bestämt sig för hur de vill göra med Cannes Lions än.

"Vi kommer att komma med ett slutgiltigt besked om hur WPP gör med Cannes om några veckor, efter att jag och Martin haft möte med Duncan Painter. Men vi ser redan steg i rätt riktning: antalet kategorier har blivit reducerat till 120, de kommer att fokusera mer på kreativitet och det pratas om att dra ner längden på festivalen", skrev John O'Keefe i ett mejl till WPP-chefer förra fredagen.

Amazon hårdsatsar på AI-assistenten Alexa
Hela 5 000 anställda på Amazon jobbar med Alexa och jättens Echo-enheter. Det är en ökning med 4 000 personer sedan i maj i fjol, skriver CNBC. Samtidigt står det klart att AI-assistenterna kommer att finnas i BMW:s bilar från och med 2018, enligt digitaltrends.

Sju av tio amerikaner: "Snälla Trump, sluta Twittra!"
Med sina spontana inlägg har president Donald Trump blivit en av Twitters mest omtalade användare. Men det är inte helt populärt. Enligt en opinionsundersökning från Quinnipiac University vill hela 70 procent av amerikanerna att presidenten slutar Twittra. Det skriver Politico.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.