Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så mycket får Stampen för aktierna i TT

Publicerad: 23 januari 2015, 08:45

Martin Alsander.

Foto: Stefan Berg/GP.

I december stod det klart att Stampen säljer sin del av TT på tio procent – som Gota Media vill köpa. Omkring 30-40 miljoner kronor har de lagt bud på, enligt källor till Resumé. Detta trots att aktierna var värderade till 87,4 miljoner kronor vid bokslutet 2013.


Ämnen i artikeln:

Boine GepertzMartin AlsanderGota MediaStampen

Resumé har tidigare rapporterat om Stampens försäljning av TT-aktierna. Gota Media har lagt ett bud, men köpet är inte klart förrän om ytterligare ett par veckor. Det beror på att de övriga ägarna har första tjing på grund av en så kallad hembudsklausul.

Enligt källor till Resumé ligger Gota Medias bud på 30-40 miljoner kronor – alltså mindre än hälften av det värde som aktierna är värderade till.

Vad kostar aktierna?
– Det vill jag inte kommentera, säger Boine Gepertz, vd på Gota Media.

Vi har uppgifter på 30-40 miljoner kronor. Stämmer det?
– Jag vill inte kommentera det.

Inte heller Stampens koncernchef Martin Alsander vill kommentera summan.

– Vi kommenterar aldrig försäljningslikvider, så det är lika bra att vi håller oss till den principen även här. Däremot tror jag inte att det är särskilt svårt att ta reda på, men du får det inte från mig, säger han.

Övriga ägare till TT är Schibsted (30 procent), Bonnier (30 procent), MTM (15 procent), VLT, Mittmedia och Pres(s)gruppen TT Intressenter (5 procent vardera).

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.