Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så mycket har Pokémon Go dragit in första månaden

Publicerad: 8 augusti 2016, 05:50

Pokémon Go slår andra mobilspel med råge vid lanseringen, spelbolag fortsätter annonsera på piratsajter och Facebook härmar Snapchat. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Pokémon Go

Så mycket har Pokémon Go dragit in första månaden...
Enligt en undersökning från Sensor Tower, som Techcrunch hänvisar till, har Pokémon Go hittills dragit in 200 miljoner dollar (cirka 1,7 miljarder kronor) från användarna under dess första månad. Det slår andra populära mobilspel, som Candy Crush Saga, med hästlängder. Och tillväxten spås fortsätta eftersom Pokémon Go ännu inte har lanserats på flera stora marknader. Noterbart är också att dessa intäkter endast kommer från nedladdningar i AppStore och Google Play. Fler intäktsströmmar från exempelvis tilläggstjänster och annonsörer är att vänta på sikt.

...Och rullas ut på fler marknader
Igår meddelande Niantic att Pokémon Go lanseras i 15 nya länder i Asien. Bland dessa finns Thailand, Indonesien och Filipinerna. Men det populära spelet har ännu inte kommit till nyckelmarknaderna Kina, Indien och Sydkorea, skriver Techcrunch.

Spelbolag fortsätter annonsera på piratsajter
Resumé har, liksom flera andra medier, uppmärksammat hur spelbolags annonser syns på tveksamma sajter med exempelvis porr eller illegal nedladdning. I våras gjorde DI Digital en genomgång och hittade annonser från bland annat Betsson och Leovegas på dessa typer av sajter. Men trots hård kritik från ägarhåll fortsätter de att synas där – flera månader senare, berättar DI Digital.
– I den mån det skett är det viktigt att förstå att det är affiliatenätverk som står bakom det, säger Philip Doftvik, ägaransvarig på Leovegas, till sajten.

Facebook härmar Snapchat
I förra veckan släppte den Facebook-ägda appen Instagram en stories-funktion som är påfallande lik Snapchats dito. Nu kommer även Facebook att lansera nya funktioner som påminner mycket om Snapchats manér, rapporterar Techcrunch. Bland annat med ansiktsfilter från appen MSQRD som de köpte i våras.

Konflikten över mellan Viasat och Telia
Tiotusentals Telia-kunder riskerade tidigare att gå miste om Visats nya sportkanaler, vilket skulle innebära att de missar Zlatans matcher med Manchester United, och en rad andra toppmatcher från Premier League. Men i lördags kom partnerna överrens.
– Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra TV-kunder alla dessa nya kanaler och därmed möjligheten att se Zlatan spela redan imorgon, sa Hélène Barnekow, vd för Telia Sverige i ett pressmeddelande

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Pokémon Go

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.