Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så mycket tjänade Splays grundare på MTG-affären

Publicerad: 4 augusti 2015, 08:01

Splays vd Vigor Sörman kan skratta hela vägen till banken.

Foto: Andreas Elgstrand

Enligt Breakit kan grundarna av Splay ha delat på 67 miljoner kronor när MTG blev majoritetsägare av Youtube-nätverket. Bolaget värderas till en kvarts miljard och MTG har pumpat in 36,7 miljoner kronor i Splay.


Ämnen i artikeln:

Vigor SörmanMTG

För en månad sedan stod det klart att mediekoncernen MTG gick från 49 till 81 procents aktieinnehav i Splay och blev därmed majoritetsägare i Youtube-nätverket. Dokument som inkommit till Bolagsverket i samband med affären visar att Splay värderas till 280 miljoner kronor.

Enligt Breakit som tagit del av dokumenten är detta en rejäl ökning jämfört med MTG:s senaste tillskjutning av kapital, då Splay värderades till 47 miljoner kronor. I handlingarna till Bolagsverket framkommer också att Splay fått in 36,7 miljoner kronor från MTG genom en nyemission. Pengar som kan användas för expansion på nya marknader.

Splays vd Vigor Sörman och de övriga grundarna har också sålt en del av sina aktier för att MTG ska komma upp i 81 procents ägande. Priset på de 480 aktierna som MTG förvärvar framkommer inte i dokumenten. Aktiepriset i nyemissionen ger samtidigt en indikation om vad grundarna fick betalt. Majoriteten av dessa aktier betalade MTG 139 326 kronor för styck. I fall MTG betalade motsvarande summa för grundarnas aktier innebär det att de fick dela på 67 miljoner kronor.

Breakit har varit i kontakt med Vigor Sörman som inte vill ge någon kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Vigor SörmanMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.