Media
Så ofta används "hen" i svenska medier
Publicerad: 31 mars 2017, 05:42
Hens användning i svenska medier, Pascal Engman till Mindmakers och positiv utblick för OS-annonsutveckling.
Så populärt är hen i svenska medier
Det personliga pronomenet "hens" karriär har pekat spikrakt uppåt under 2000-talet. 2012 började debatten kring ordet ta ordentlig fart, trots att det dök upp för första gången redan 1966. Förra året användes ordet "hen" 27.076 i svenska medier, till skillnad mot 636 gånger 2006. det rapporterar SVT Kulturnyheterna.
– En ganska vanligt argument är att det är praktiskt att använda som ett sätt referera till personer utan att ange kön. Antingen känner man inte till könet eller så är det inte relevant, då är det här ett sätt att komma runt det, säger språkforskaren Kristian Blensenius på Göteborgs universitet till Kulturnyheterna.
Blesenius tror heller inte att ordet är någon modefluga utan är här för att stanna.
– Nej, i alla fall inte inom den närmaste tiden. ”Hen” har tagit sig in i många olika texttyper, det används även i mer formella typer av texter som uppsatser
Pascal Engman lämnar Expressen för Mindmakers
Expressens förre profilerade journalist Pascal Engman, som skrivit en rad uppmärksammade personporträtt åt Expressen går nu till Christina Salibas Mindmakers PR. Som Resumé tidigare berättat har Engman det senaste året ägnat tid åt att skriva på sin debutroman "Patrioterna" och kommer att ta rollen som head of storytelling på Mindmakers.
"Han kommer tillföra enormt mycket kunskap till byrån och kunderna. Vi vill vara bäst på att skapa delningsbar kommunikation och Pascal kan det bättre än någon annan i Sverige", skriver Christina Saliba på sin LinkedIn.
YouTube-kreatörer klagar på sämre annonsintäkter
För ett par veckor sedan briserade en skandal när flera stora aktörer valde att plocka bort sin annonsering från Google-ägda YouTube. Aktörerna ville inte att deras annonser skulle synas ihop med material som ansågs opassande. Enligt analytiker kan YouTube/Google tappa så mycket som 750 miljoner dollar i intäkter. Nu har YouTube ändrat i sina algoritmer och som en följd ser YouTube-kreatörerna också minskade annonsintäkter, det skriver Recode. YouTube själva är medvetna om problemet och har i en post uppmanat kreatörerna till att sitta ned i båten. "Om du ser fluktueringar i dina annonsintäkter de kommande veckorna så kan det bero på att vi justerar våra system för att hantera de problem som uppstått", skriver en talesperson för YouTube.
Samsung lär sig av Note 7-fiaskot i skapandet av ny kommunikation
Nyheten om att Samsungs Note 7 kunde explodera i användarnas öra och sedermera förbjöds på flygresor skadade varumärket enormt. Enligt AdWeek förlorade företaget uppemot 50 miljarder på bland annat 3 miljoner återkallade Note 7. Inför kampanjen för sin nya Galaxy S8 och S8+ tar Samsung avstamp i det tidigare misslyckandet med vad som AdWeek beskriver som "zen-lika" kampanj-filmer.
– Hela idén var att skapa en kampanj där några av huvudlinjerna var både mänskliga och verkliga, två ord som vi använder mycket internt, säger Marc Mathieu, marknadschef på Samsung i Nordamerika till AdWeek.
NBC förutspår större annonsförsäljning på OS i Pyeongchang
Efter att ha överskattat annonsförsäljningen och inte följt med i det förändrade sättet att konsumera TV i OS i Rio de Janeiro ser NBC positivt på OS-framtiden, det rapporterar AdWeek. Under ett möte med annosörer i onsdag berättade de om sitt partnerskap med Snapchat och att de nu kommer erbjuda bättre digitala annonslösningar än tidigare. Under ett pressmöte förklarade Dan Lovinger, annonsansvarig på NBC Sports Group, att annonsförsäljningen inför OS i Pyeongchang ligger högre än för motsvarande tidpunkt inför OS i Sotji 2014.